Uniunea Europeana vrea sa oblige Apple sa renunte la accesoriile Lightning si cele de 30 de pini

37

  De ani de zile Uniunea Europeana incearca sa oblige producatorii de terminale mobile sa implementeze un singur tip de conectoare pentru incarcarea si dispozitivelor, dar deocamdata eforturile sale n-au fost in totalitate incununtate de succes. In 2009 UE a conceput un document pe care unii producatori de terminale mobile l-au semnat in mod voluntar obligandu-se sa implementeze acelasi standard de incarcare in propriile dispozitive, compania Apple fiind una dintre putinele care a refuzat sa semneze acest document.

Members of the European Parliament’s internal market committee on Thursday voted unanimously for a new law mandating a universal mobile phone charger. The MEPs want all radio equipment devices and their accessories, such as chargers, to be interoperable to cut down on electronic waste. This is not the first attempt to set a standard for universal phone chargers. In 2009 the European Commission, the International Telecommunications Union (ITU) and leading mobile phone manufacturers drew up a voluntary agreement based on the micro USB connector.

  Avand in vedere numarul mare de iDevice-uri comercializate de catre Apple in Europa, o comisie a Parlamentului European a votat ieri pentru conceperea si adoptarea unei legi care sa oblige producatorii de terminale mobile sa implementeze acelasi standard pentru incarcarea dispozitivelor. Daca aceasta lege va fi votata de catre Parlamentul European, atunci Apple va fi obligata sa renunte la accesoriile Lightning si la cele de 30 de pini, sau sa ofere adaptoare USB/micro-USB/mini-USB, asa cum face in alte tari in care nu respecta legislatia.

  Desigur ca va trece destul timp pana in momentul in care Apple va fi obligata sa faca acest lucru, insa macar stim ca exista intentia de a obliga compania sa nu actioneze doar asa cum doreste ea.