iOS 7 AirDrop aduce transfer rapid de fisiere intre iDevice-uri

16

  Va spuneam acum cateva saptamani de zile ca nu reuseam sa trimit fisiere folosind sistemul AirDrop al celor de la Apple si eram destul de nemultumit de acest lucru. Ei bine, dupa primirea noului iPhone 5S si dupa instalarea iOS 7.0.2 pe iPhone 5-ul vechi am inceput sa fac cateva teste si pot spune ca noul sistem al celor de la Apple functioneaza fara probleme si este extrem de util. Transferul de fisiere se face extrem de rapid, aproximativ 1 MB/secunda in majoritate cazurilor, insa viteza varia in functie de terminalele utilizate si de task-urile facute in background.

  Intre iPhone 5S si iPhone 5 o poza se transmite instant prin acest sistem, iar clipurile video de cativa zeci de MB au nevoie de cateva secunde pentru transfer, totul in functie de marimea lor. Utilizarea AirDrop-ului este extrem de simpla, tot ce trebuie sa faceti este sa activati sistemul din Control Center si sa il faceti vizibil tuturor, apoi din al doilea terminal deschideti meniul de partajare, apasati butonul AirDrop, asteptati cateva secunde pentru gasirea terminalului spre care trimiteti, il selectati, acceptati trimiterea si asteptati.

  Fisierele trimise prin acest sistem sunt deschise automat dupa descarcare, Camera Roll-ul fiind deschis in cazul partajarii mai multor fisiere. AirDrop nu functioneaza decat pe iPhone 5/iPhone 5S/iPhone 5C, iPod Touch 5G, iPad Mini/iPad 4 si partajeaza fisierele prin WiFi sau Bluetooth.