Prima Pagina Nokia Lumia Nokia foloseste energia fulgerelor pentru a incarca Nokia Lumia 925 (Video)

Nokia foloseste energia fulgerelor pentru a incarca Nokia Lumia 925 (Video)

[youtube]http://youtu.be/RJTl2oqaWPs[/youtube]

  Cei de la Nokia au laboratoare de cercetare si dezvoltare extrem de interesante, iar una dintre importantele realizari recente ale lor o puteti vedea in clipul video de mai sus. Practic, cercetatorii Nokia au reusit sa incarce un Nokia Lumia 925 folosind energia unor fulgere simulate in laborator folosind 200.000 de volti si un set up interesant. Practic un terminal Nokia Lumia cu un dispozitiv atasat este amplasat intre doua tijele metalice prin care trece curentul electric, terminalul incarcandu-se fara probleme folosind energia care trece pe deasupra sa.

For most of us, lightning can be a truly terrifying, powerful and awe-inspiring force of nature, but boffins (scientists for the rest of us) from Nokia and the University of Southampton put their heads together to try and tame the beast. They succeeded, and in a world’s first, they were able to use simulated lightning to charge a Nokia phone. We were excited by this challenge presented to us by Nokia. Using an alternating current, driven by a transformer, over 200,000 volts was sent across a 300mm gap – giving heat and light similar to that of a lightning bolt. The signal was then stepped into a second controlling transformer, allowing us to charge the phone.

  Desi in viitor nu vom fi nevoiti sa cautam fulgere pentru a ne incarca smartphone-urile, cei de la Nokia au demonstrat ca incarcarea wireless poate fi imbuntatita in timp, utilizatorii nemaifiind nevoiti sa isi amplaseze terminalele pe dispozitive de incarcare. Practic Nokia ar putea dezvolta statii de incarcare ce ar permite terminalelor sa preia curent electric la distante mari de acestea, insa deocamdata totul este in proces de dezvoltare si cu siguranta vor trece destui ani pana cand produse de acest gen vor ajunge pe piata.

 • Chatagra

  Yeah right …sa-i puna si o pamantare la telefon sa vedem cum rezista …cat despre seria lumia la galeata de probleme de soft pe care le au mai bine-mi iau un jaf cu android ..

 • iClaudiu

  Nokia incarca fulgerul, nu fulgerul incarca nokia. Ai gresit articolul zaone =)))

 • lupulalb

  transportul energiei pe distante mari fara fir a fost unul din conceptele pe care Nikola Tesla le-a gandit si in sistem micro le-a realizat,pe la finele secolului 19. de ce nu s-ar putea face o chestie asemanatoare acum ? doar avem tehnologia,nu ?

 • Geonel

  ” -Laser frate! “

 • Vlad

  Nu face nimeni nici o legatura cu experimentele lui Tesla si multe din lucrarile si patentele lui care inca sunt tintute de SUA ca Top secret? Mda..curentul poate fi gratis si noi tot platim pt el.. Poate in 200 de a i reusim si noi 😉

 • alex

  @chatagra: baietel Nokia a inventat pana acum mai mult decat altii au putut sa-si imagineze daramite sa mai si puna in practica..e o placere sa fii inginer la o asemenea companie

 • Matzero

  Mda…Cum spunea si @Chatagra, Nokia ar face bine sa schimbe bugul ala care ei il numesc sistem de operare. E facut el sa dea bine in reclame ca fiind fluid dar dupa 1 sapt de utilizare iti iese pe nas. @alex Cred ca e o mare placere sa fi inginer la nokia sa stai cu morcovu’ in fund ca maine nu mai ai de munca. Probabil ai fost si tu vreun pandar pe la fabrica de la jucu si deja te crezi parte din nokia.