iPhone-uri cu ecrane de 5 inch, tablete cu ecrane de 13 inch si alte ecrane OLED ar fi pregatite de catre Apple pentru 2014

  Stim de cateva luni de zile ca Apple testeaza prototipuri ale iPhone si iPad cu ecrane mai mari decat cele actuale, partenerii celor din Cupertino livrand dispozitive de acest gen pentru testare inaintea unei posibile lansari. Coroborand toate aceste informatii despre viitoarele produse ale celor de la Apple, o publicatie din Coreea de Sud face cateva afirmatii extrem de curajoase in legatura cu ceea ce ne-ar putea aduce compania in cursul anului viitor. Pentru inceput ni se spune ca iPhone 6 ar urma sa contina un Retina Display de 5 inch, ce probabil ar aduce si o rezolutie mai mare, aceasta dimensiune fiind prezentata in trecut ca fiind verificata de catre Apple pentru implementare in iPhone si exista sanse ca Apple sa faca un salt atat de important anul viitor.

The most notable change detected now is the change in the size of iPhone display. iPhone 5 increased the display size from 3.5 inch to 4 inch and its next version is sure to come with a bigger display at least 5 inch. The fact that display makers recently embarked on increasing their high-definition LCD production capacities for smartphone supports such observation.

  In ceea ce priveste tableta iPad, Apple ar intentiona sa alature modelului cu ecran de 9.7 inch un altul cu ecran de 12.9 inch, zvonuri asemanatoare aparand in trecut si parand plauzibile. In ceea ce priveste iPad Mini se vorbeste despre implementarea unui Retina Display in cursul anului viitor, acest zvon aparand inca din primavara acestui an si fiind sustinut de informatii recente care indica faptul ca partenerii Apple nu pot produce acum indeajuns de multe Retina Display-uri de 7.9 inch. Desi o versiune a iPad Mini cu Retina Display va ajunge sigur pe piata, in legatura cu tabletele iPad de 12.9 inch exista oarecare urme de indoiala, mai ales ca Apple ofera MacBook Air-uri care au ecrane de diagonala asemanatoare.

The 9.7 inch-version to be released by the end of this year will have thinner bezel like iPad Mini. In addition, the 7.9 inch iPad Mini equipped with conventional display will be born again into a HD version having LTPS display next year. Like iPhone 5C, iPad will be divided into affordable and premium variations, depending on display. Furthermore, an oversized 12.9 inch-iPad will be also released next year for e-textbook and enterprise markets. 

  Daca informatiile de mai sus par intr-o anumita masura credibile, publicatia afirma ca Apple ar intentiona sa implementeze ecrane OLED in iDevice-uri, iWatch si MacBook-uri, insa acest lucru pare foarte greu de crezut. Tim Cook a afirmat in repetate randuri faptul ca aceste ecrane nu sunt suficient de bune pentru ceea ce are nevoie Apple si probabil doar un iWatch ar putea beneficia de aceasta tehnologie, desi acest lucru este discutabil. In cazul MacBook-urilor vorbim despre exact acelasi lucru, actualele ecrane LCD dovedindu-se a fi foarte bune pentru ceea ce are Apple nevoie, deci o schimbare chiar atat de radicala pare departe.

  Afirmatiile facute de catre publicatia coreeana sunt cu siguranta indraznete, insa exista sansa ca unele sa se adevereasca anul viitor.