iPhone 5S are probleme foarte mari cu giroscopul sau busola

  Inca de saptamana trecuta v-am spus ca iPhone 5S are foarte mari probleme in a afisa corect informatii in aplicatia Compass, rezultatele sale fiind comparate cu cele ale busolei unui avion. Dupa o verificare facuta de catre un utilizator intr-un magazin Apple s-a demonstrat faptul ca nu doar terminalul sau are probleme, iar cei de la Gizmodo au investigat in detakiu problema. Dupa cum puteti vedea si in imaginile acestui articol, inclinometrul terminalului iPhone 5S afiseaza in mod gresit informatii despre gradul de nivelare al unei suprafete, insa nici accelerometrul, busola sau giroscopul nu se descurca mai bine.

  Testand hardware-ul cu diverse aplicatii, s-a descoperit faptul ca busolele din iPhone 5 si iPhone 5S afieaza informatii diferite, intre 8 si 10 grade separandu-le in aplicatia nativa Compass. In jocuri situatia este si mai rea, un iPhone 5S tinut drept pe masa directioneaza o masina in partea stanga un jocul Real Racing 3, semn ca problemele sunt mult mai mari decat pareau initial. Toti senzorii de miscare ai iPhone 5S par a avea probleme si exista posibilitatea ca un software update sa nu rezolve absolut nimic, Apple putand fi nevoita sa schimbe terminalele defecte in garantie cu atele noi, dar abia dupa ce isi va repara greselile.

  Curios, am testat si iPhone 5S-ul meu in comparatie cu un iPhone 5, iar diferenta din imagine este sesizabila atat cand terminalul iPhone 5 are carcasa montata, cat si cand ea este scoasa, deci Apple are din nou ceva de reparat la un iPhone nou. Problema cea mai mare este in jocuri, acolo utilizatorii fiind nevoiti sa tina terminalele inclunate pentru a conduce drept o masina, iar in cazul altor jocuri complexe, este comandabila ignorarea completa a giroscopului.