Anul acesta iPhone 5S este disponibil in cantitati mai mari decat iPhone 5, in aceeasi perioada a anului trecut

  

  Avand in vedere popularitatea iPhone 5S, analistii americani au inceput sa verifice Apple Store-urile celor de la Apple pentru a vedea cat de multe dispozitive sunt disponibile pentru achizitie in momentul de fata. Peste 60 de magazine din SUA au fost verificate si macar o unitate space grey a iPhone 5S era disponibila pentru achizitie, disponibilitatea fiind mai buna decat cea inregistrata anul trecut in cazul iPhone 5. Atunci acelasi tip de investigatie a dezvaluit faptul ca in magazine erau indisponibile toate versiunile terminalului, o situatie “normala” pentru Apple.

The report, from Piper Jaffray analyst Gene Munster, tracked inventory in 60 Apple retail stores from Oct. 2 to Oct. 3. At least one model of the space gray iPhone 5s was available in nearly every Apple store contacted, a significant improvement over last year’s iPhone 5 launch when the handset was nearly impossible to find in any configuration. 

  Oferind diverse explicatii pentru aceasta disponibilitate imbunatatita, analistii americani spun totusi ca exista cerere foarte mare pentru dispozitiv, acest lucru fiind indicat si de faptul ca al doilea val de lansari pentru terminal inca nu a avut loc. Din moment ce Apple se pregateste sa lanseze iPhone 5S si iPhone 5C in alte cateva zeci de tari de pe glob, este foarte probabil ca numarul de unitati disponibile in magazinele americane sa scada semnificativ, terminalul urmand a fi disponibil in cantitati limitate inclusiv in noile tari.