iOS 7 beta expira, blocheaza iDevice-urile multor utilizatori

  In cursul acestei nopti versiunile beta ale iOS 7 au inceput sa anunte utilizatorii ca trebuie sa faca restore propriilor terminale pentru a instala cea mai recenta versiune a sistemului de operare. Desi unele aveau data de expirare setata pentru jumatatea lunii octombrie, se pare ca Apple a ales sa blocheze posibilitatea de a utiliza oricare dintre ele, asa ca daca inca nu ati instalat iOS 7 GM sau iOS 7.0/iOS 7.0.2, veti fi nevoiti sa o faceti acum folosind iTunes, deoarece sistemul OTA Update nu recunoaste versiunea finala a iOS 7 in cazul vostru.

  Pentru a face restore la cea mai recenta versiune a iOS, va trebui sa conectati dispozitivul la iTunes 11.1, sa faceti un backup si sa apasati butonul Restore, apoi sa asteptati sa se efectueze restore-ul si eventual sa instalati acel backup facut initial. Din pacate nu puteti face doar un simplu update, insa puteti incersa sa descarcati iOS 7.0.2 de aici si sa folositi tasta shift/option plus butoanele Check for Update sau Restore. Daca veti avea afisata vreo eroare legata de Find My iPhone in timpul procedurii de update, trebuie sa folositi metoda de restore.

24 COMENTARII

 1. Merge si fara a descarca ios 7.0.2! Prin Recovery mode. Inchizi idevice-ul, astepti, apesi butonul home, conectezi la itunes, tine in continuare apasat pana vezi ca apare Connect to itunes pe ecran si dai restore…normal fara shift+restore…

 2. Am patit beleaua si eu.. Insa nu reusesc sa instalez Ios 7.0.2, cand conectez telefonu la itunes imi da urmatoarea eroare:”itunes couldn’t back up the iphone because a session could not be started with the iphone” .Am dezinstalat itunes, restart telefon/calculator, schimbat calculator – aceeasi problema. cum imi pot instala ios 7.0.2 ? are cineva vreo idee ? multumesc

 3. si mie mi.a expirat beta insa am downloadat versiunea ios 7.0.2 poi am instalat.o si e ok, functioneaza perfect si nu mi.a sters nimic din ceea ce aveam pe iPad 🙂 aici aveti link.ul de unde puteti descarca versiunile ios pt toate dispozitivele :).

 4. ultima versiune de itunes aveam. s-a rezolvat cu shift restore. nu stiam ce face acest shift, dar m-am documentat si am aflat.. mersi

 5. am incercat cu restore si degeaba, tin sa precizez ca este un iphone5 blocat, folosesc un RSIM. Pe iTunes imi arata : The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported, si pe ecranul iphonului imi arata SIM not Valid(nu am pin).

 6. Merge sa faci restore si fara back-up….
  Din proprie experienta ca am avut si eu beta 2! Si mi-a expirat! Dar am reusit! (Recovery mode)

 7. Salut,
  Am inteles destul de bine procedeul, dar n-am inteles un singur lucru: in articol ai scris “…insa puteti incersa sa descarcati iOS 7.0.2 de aici…”. De unde de aici? Eu nu gasesc niciun link de download.
  Sunt cu iPad-ul si poate de-aia nu-l gasesc. Ma poti ajuta?

  Multumesc.

 8. Am întâmpinat o problemă și mai gravă acum. Idiferent pentru ce metodă aș opta (inclusiv shift + restore) îmi apare un pop-up cu eroarea: ”iTunes nu poate restaura iPhone-ul deoarece funcționalitatea ”Găsire iPhone” este activă. Utilizați configurările iCloud pe iPhone-ul dvs. pentru a dezactiva ”Găsire iPhone” înainte de a vă restaura iPhone-ul”
  Și evident că nu pot reconfigura ”găsire iPhone” de pe iPhone, întrucât este blocat.

  Vreo idee de soluție pentru această problemă? Vă rămân recunoscător.

  Mulțumesc.

 9. Update situatie:

  Am reusit sa restaurez telefonul utilizand un ipsw de 7.0.2 de pe un site extern, punand iPhone-ul in modalitatea “recovery” (atentie, mie doar asa mi-a functionat; in modalitate normala imi dadea eroarea de mai sus) si utilizand shift + restaurare pentru a incarca ipsw-ul descarcat mai sus. Apoi am instalat un back-up de ieri de pe iCloud pentru ca nici back-up nu m-a mai lasat sa fac astazi cu iTunes (imizicea ca o sesiune de comunicare cu iPhone-ul nu poate fi stabilita).

  Sper sa fie de folos cuiva. Daca nu, puteti sterge toate cele trei comentarii si scuze de deranj.

 10. ios 7b6 ip5 nu ii mai pot face nimic am incercat in toate felurile si prim eroare3004 su sa dezactivez find my iphone dar asta nu pot. daca avezi vreo idee alte decat cele de mai sus

 11. @mar

  in recovery mode ar trebui sa ignore setarea find my iphone. conecteza telefonul la pc, stinge-l, apoi apasa concomitent ambele butoane. cand apare marul, da drumul la power button si continua sa tii apasat doar pe home button pana iti apare iconita de la itunes si imaginea cablului pe ecranul telefonului. din momentul asta ar trebui sa-ti permita sa faci recuperare cu un ipsw deja descarcat (shift+recovery). la mine asa a mers cel mai repede.

 12. Merge si fara a descarca ios 7.0.2! Prin Recovery mode. Inchizi idevice-ul, astepti, apesi butonul home, conectezi la itunes, tine in continuare apasat pana vezi ca apare Connect to itunes pe ecran si dai restore…normal fara shift+restore…

  Varianta asta am folosit-o eu pe 2 iphone-uri 4s si a mers fara nicio problema. Multumesc !

 13. Hei, am incercat faza cu recovery si tot ce scrie mai sus, in zadar, la recovery s-a incarcat tot si cand colo, ce sa vad ? nimic..