Nuance Voice Biometrics – Nuance isi propune sa utilizeze vocea pentru a imbunatati securitatea terminalelor mobile si un doar atat (Video)

[youtube]http://youtu.be/NbgOvWxFhS8[/youtube]

  Nuance Voice Biometrics este un nou sistem conceput de catre compania Nuance, cea care sta la baza sistemului de recunoastere a comenzilor vocale rulate prin intermediul Siri. Cei de la Nuance ne spun ca nu doar amprentele sunt unice, ci si vocile utilizatorilor, astfel ca un nou sistem este pregatit pentru a oferi un nou nivel de securitate utilizatorilor. Compania spune ca prin simpla rostire a parolelor sau a oricaror altor metode de autentificare, utilizatorii pot avea o experienta mult mai buna in ceea ce priveste securitatea datelor, dar si in ceea ce priveste interactiunea cu o banca sau alte companii.

Voice Biometrics authenticates your customers through natural voice patterns, not robotic PINs, passwords, and questions. It’s a level up in security. It’s a brand new user experience. By giving them the freedom to speak, you let the customers be themselves. When the interaction starts with an effortless authentication process you’re free to deliver real value to the customer. Voice Biometrics analyzes the customer’s voice for hundreds of unique characteristics then compares them to the voiceprint on file. By design, Voice Biometrics overcomes the security issues facing knowledge-based authentication today.

  Cei de la Nuance sustin ca sistemul lor este mult mai sigur si mai simplu de utilizat decat altele disponibile pe piata, nivelul de securitate oferit utilizatorilor fiind acelasi. Stiti deja ca fiecare om poate fi identificat in baza sunetelor reproduse de catre corzile vocale, iar Nuance aduce practic publicului larg un sistem de identificare de acest gen. Nu se stie deocamdata cand vom putea utiliza tehnologia celor de la Nuance cu aplicatiile de zi cu zi, insa ideea lor este interesanta si cu siguranta va atrage atentia multor companii.