Noul CEO Intel lauda chip-ul A7

  Brian Krzanich este noul CEO al companiei Intel, iar in cadul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare ale Intel el a discutat si despre chip-ul A7 al celor de la Apple. Fiind intrebat ce parere are despre noul hardware, acesta a laudat compania Apple pentru rezultatele obtinute prin utilizarea unui proces de fabricatie de 28nm pentru producerea chip-ului, insa sustine ca produsele fabricate de catre Intel sunt mai bune. Compania face in acest moment trecerea la un proces de fabricatie de 14nm pentru chip-urile sale, deci vorbim despre un numar mult mai mare de tranzistori care pot fi inclusi intr-un chip.

All of our products are 64-bit. The products we’re shipping today are already 64-bit. And if you take a look at things like transistor density. And if you compare, pardon the pun, apples to apples, and compare the A7 to our Bay Trail, which has a high-density 22-nanometer technology, then our transistor density is higher than the A7 is. The A7 is a good product, but we do see the Moore’s Law advantage from 28 [nanometer] to 22, when you compare dense technology to dense technology. And we believe 14 nanometers is just another extension of Moore’s Law. That is, twice the density [of 22-nanometers].

  Totusi, fara a aduce initial in discutie procesul de fabricatie de 14 nm, Krzanich sustine ca actualele chip-uri Intel produse folosind un proces de fabricatie de 22nm au o densitate de tranzistori care este mai mare decat cea regasita in chip-ul A7. Actualul CEO sustine ca densitatea de tranzistori din chip-uri se dubleaza la aproximativ fiecare 2 ani, iar in cazul Apple vorbim despre aproximativ acelasi lucru daca facem o comparatie cu chip-ul A5. Intel este, fara discutie, cel mai mare producator de chip-uri pentru desktop/notebook-uri si o comparatie cu Apple nu poate fi facuta din acest punct de vedere, insa Apple pare interesata sa implementeze chip-uri A7 in Mac-uri, deci viitorul se anunta interesant.

5 COMENTARII

  1. Eu cred ca este publicitate mascata, Intel si Apple au contracte multe si bune impreuna, unele de exclusivitate si nu m-ar mira ca in spatele procesoarelor a7 sa stea Intel. Nu este prima data cand Apple introduce noi tehnologii, oferite exclusivist de catre Intel. Asta poate sa fie noua intrare a Intel pe piata procesoarelor “mobile”. O alta inovatie o sa fie mac pro-ul nou, plin de tehnologii nelansate de intel.