Nokia Lumia 2520 – prima tableta Windows Phone produsa de catre Nokia

  Separat de Nokia Lumia 1520, cei de la Nokia au prezentat astazi si Nokia Lumia 2520, prima tableta Windows Phone din seria Lumia. Tableta celor de la Nokia are un ecran de 10.1 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli, acesta fiind prezentata ca unul dintre cele mai bune de pe piata in baza imaginilor clare, a unghiurilor de vizibilitate si a luminozitatii. In ceea ce priveste hardware-ul, vorbim despre un procesor quad-core Snapdragon 800 tactat la 2.2 GHz, sistemul de operare rulat pe tableta fiind Windows RT 8.1.

  Interesant este ca Nokia a lansat inclusiv o husa cu tastatura pentru noua sa tableta, acest accesoriu fiind similar cu Touch/Type Cover-urile oferite de catre Microsoft pentru tabletele Surface. Desi produsul companiei Nokia este interesant si cu siguranta va atrage atentia multora, problema este ca Windows 8.1 RT nu are chiar atat de multe aplicatii disponibile si nu ofera aceeasi versatilitate precum versiunea pentru desktop-uri a Windows, deci nu vom vorbi despre vanzari record pentru produs.

13 COMENTARII

  1. garantat vom vorbi despre vanzari record..windows rt 8,1 aduce imbunatatiri incomparabile fata de versiunea anterioara, mai ales prin acesta tableta. pt mine si domeniul meu este perfecta

  2. sunt curios totusi daca ipad 5 va avea un pret asemanator si tastatura asemanatoare unui smartcover. pana acum tableta lumia, surface 2 (surface pro 2 fiind mult prea scumpa iar la banii aia cumperi un ultrabook de senzatie cu procesor haswell i5) sunt cele mai productive.

  3. microsoft windows phone/rt whatever e mort de la lansare. A luat ce e mai rau si de la android si de la ios si asa a aparut sistemul de operare microsoft pentru telefoane si tablete

  4. Apple trebuie sa raspunda in general cu ceva nou pentru ca se duce in jos si cu tabletele. Ieri business insider a publicat cotele de piata la tablete. Daca in Q1 2012, tabletele ipad aveau o cota de piata de 71%, in Q2 2013, cota de piata era de doar 28%.
    Ce mi se pare cel mai grav pentru apple e faptul ca ipad 2 detine inca o cota de piata mai mare decat ipad 3 si ipad 4 luate la un loc. Localytics a publicat tot ieri un studiu care arata ca ipad 2 are o cota de 38%, ipad 4-18%, ipad 3-19%, ipad 1-8%, iar ipad mini 17%. Asta inseamna ca nu au reusit sa convinga consumatorii cu noile produse cu toata retina lor.
    Daca nu vin cu ceva nou, se vor duce tot in jos. Chestia asta cu ciorba reincalzita nu o sa mai tina mult, ca dovada cotele de piata.
    Nu cred ca mi-as lua tableta cu windows RT, dar in mod sigur ipad-ul 4 pe care il am acum il voi inlocui cu altceva. Probabil cu noul nexus 10. Astept sa apara sa vad care e treaba. Desi cred ca tabletele de la apple sunt inca cele mai bune, nu poti sa produci nimic pe ele. Sunt niste simple gadgeturi foarte scumpe. Niste produse de consum si nu de produs

  5. Stupid marketingul Nokia : lansezi o tableta ( fâs RT) chiar in ziua lansarii iPadurilor ? Peste cateva ore nimeni nu isi va mai aminti ca a lansat azi Nokia ceva tableta .

    Va incepe in cateva ore super floodul de stiri despre iPad, Apple si Mac pe toate siteurile tech , adio lansare Nokia .

  6. La ce pret va avea tableta sigur vor avea vinzari mici!De cind am tableta Ipad si am vazut ce inseamna IOS imi sistemul de operaee windows mi se pare invechit pentru ca se misca greu.El poate fi luat in considerare doar in momentul in care se va misca rapid si fara virusi!