iPad Air – lansarea din Romania!

  In cursul noptii trecute iPad Air a fost prezentata de catre compania Apple, noua tableta avand o sumedenie de noutati pe care le-am acoperit in acest articol. Cei de la Apple au anuntat in cursul serii trecute data la care tableta va fi lansata oficial in cateva zeci de tari din lumea intreaga si pe 1 noiembrie ea va putea fi achizitionata inclusiv din Romania. Dupa cum puteti vedea din lista de mai sus, iPad Air va fi disponibila in Romania chiar din ziua lansarii, resellerii de produse Apple urmand a o comercializa in toata tara.

  Avand in vedere ca vorbim despre o lansare atat de mare, stocurile initiale vor fi cu siguranta limitate si magazinele din Bucuresti vor avea prioritate, in capitala inregistrandu-se cele mai mari vanzari pentru produsele de acest gen. Daca va intrebati care vor fi preturile noilor versiuni ale iPad, ei bine, iPad Air WiFi Only ar trebui sa aiba un pret de pornire de 2600 – 2700 RON, in timp ce iPad Air 4G ar trebui sa aiba un pret de pornire de 3200 – 3300 RON, asta daca nu cumva Apple va decide sa le ajusteze pentru a acoperi fluctuatiile de curs valutar.

  Deocamdata nu se stie daca operatorii de telefonie mobila vor avea tabletele disponibile pentru achizitie din 1 noiembrie, insa sansele par destul de mici.

UPDATE: Orange Romania a anuntat deja lansarea oficiala a tabletei in data de 1 noiembrie, iar mai multe detalii gasiti in acest articol.

12 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce, daca in magazinele Apple Store din Europa, iPad Air va costa 479 Eur, la noi de ce trebuie sa fie cu 100 Eur mai mult?

  2. @Lucian,pentru ca in Romania nu exista nici o filiala Apple,iar magazinele care importa acest produs trebuie sa aibe si ele profit,ar fi bine daca pretul ar fi cu doar 100 de euro mai mare fata de restul europei,dar cu siguranta va fi cu cel putin 150 euro mai mare.

  3. Anul trecut am cumpărat in ziua lansării iPad 3 16gb Wi-Fi de la eMAG cu 2200 RON, insa de la lansarea iPad 4 treaba s-a stricat rau, deoarece magazinele românești special au mărit prețul pentru ca încă mai aveau multe iPad-uri pe stoc la acea data si nu au vrut sa le reducă prețul… Au preferat sa-l mărească pe cel al noi versiuni… Sper sa nu se repete povestea si anul asta…

  4. Eu am cumparat iPad 4 16 GB Wi-Fi in ziua in care a aparut la noi (cam la o saptamana de la lansarea internationala) cu 2.470 RON. Asta inseamna cam cu 350 de RON mai scump decat in Apple Store. Sper totusi ca anul asta pretul sa fie mai apropiat de cel din Apple Store. Oricum anul asta nu ma mai grabesc sa il iau, atunci stiu ca l-am luat exact de la primul magazin care am vazut ca il are in stoc.