Samsung investeste 1.9 miliarde de dolari in producatorul Gorilla Glass

  Corning este compania producatoare a celebrului Gorilla Glass, un material care protejeaza ecranele majoritatii terminalelor mobile, ale tabletelor, dar si ale unor ultrabook/laptop-uri. Avand in vedere popularitatea produselor sale, cei de la Samsung au decis sa investeasca echivalentul a 1.9 miliarde de dolari in Corning, totul printr-o intelegere interesanta. Practic, Corning a preluat controlul asupra companiei Samsung Corning Precision Materials Co. Ltd., care era detinuta in parteneriat cu Samsung, ce avea 43% din actiuni, Samsung primind in schimb actiuni preferentiale ale Corning care valoreaza 1.9 mliarde de dolari.

Corning Incorporated (NYSE: GLW) announced today that it is entering into a series of strategic and financial agreements with Samsung Display Co., Ltd., intended to strengthen product and technology collaborations between the two companies. These agreements will allow Corning to extend its leadership in specialty glass and drive earnings growth. Corning expects the transactions to close in the first quarter of 2014. 

  Numarul de actiuni primite de catre coreeni reprezinta 7.4% din numarul total de actiuni ale companiei Corning, insa in plus va fi aprovizionata de catre Corning cu produse pana in anul 2013. Corning produce materiale de protectie pentru foarte multi producatori de terminale mobile, inclusiv Apple, iar miscarea de astazi ar putea avea un impact destuld e mare asupra evolutiei sale. Avand in vedere ca Apple a renuntat uneori la producatori doar pentru ca acestea au decis sa colaboreze cu unele companii ce produc terminale Android, va fi interesant de vazut cat va mai dura colaborarea cu cei de la Corning.

Articolul precedentGooPhone i5S – prima clona pentru versiunea aurie a iPhone 5S (Video)
Articolul următorOrange Romania anunta lansarea iPad Air
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.