Prima Pagina Apple Apple se plaseaza din nou pe pozitia a doua in topul global...

Apple se plaseaza din nou pe pozitia a doua in topul global al vanzatorilor de smartphone-uri

  Timp de mai bine de un an de zile, Apple duce o lupta surda cu Samsung pentru suprematia pe piata smartphone-urilor, producatorul coreean fiind rege necontestat deocamdata. Conform recentelor informatii privind vanzarile de smartphone-uri in Q3 2013, lupta nu s-a terminat si Apple nu a castigat-o, compania clasandu-se din nou pe pozitia adoua, dupa cum puteti vedea deja si in imaginea de mai sus. Conform vanzarilor totale, compania Apple are, pe piata smartphone-urilor, o cota de piata de 13.4%, mai mica decat cea inreistrata in aceeasi perioada a anului trecut si mai mica decat cea a Samsung.

  La nivel global vanzarile de smartphone-uri au reprezentat 60% din vanzarile de telefoane mobile, Samsung si Apple inregistrand impreuna aproape 50% din totalul vanzarilor. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata smartphone-urilor a inregistrat o crestere de 50% in ceea ce priveste vanzarile, de aceeasi crestere avand parte si producatorii de terminale Android, insa nu si compania Apple. Practic vanzarile Apple cresc mai greu decat vanzarile altor producatori de terminale Android in aceasta perioada, vanzarile celor din Cupertino fiind afectate de lansarea iPhone 5S si iPhone 5C.

  Inainte sa inchei va spun ca Samsung nu anunta oficial numarul de terminale vandute in fiecare trimestru fiscal, cifrele din imagini reprezentand presupuneri facute de catre analisti.

 • alex

  cate smartphoneuri are samsung pe piata si cate apple ? e un top care nu arata nimic.

 • JPN

  Din fericire Apple este pe locul 1 la categoria smartphonuri high-end , unde conteaza profitul .

 • Viki

  @jpn ? serios ? conteaza profitul ? cum sa zici asa ceva? pentru mine ce profit are apple nu conteaza.. conteaza telefonul… pff .. asa gandire

 • JPN

  Se vede ca nu ai condus niciodata o firma.

  Daca pentru rine conteaza telefonul , si pentru altii conteaA , diar de asta e cel mai vandut smartphone high-end , iPhonul.

 • bully

  din primele 5 locuri doar Apple nu creste…e un semn “bun “.

 • Darius

  Oricum Samsung castiga deoarece are o gama foarte larga, telefoanele lor putand fi cumparate de toti.Nu trebe sa cheltui o suma enorma pt un tel care nu e produs de Apple si asta e bun pentru cei care nu au salarii mari.

 • Alin Cristian

  JPN , bine ca esti tu conducator de firme , si carcotas in zilele libere.

 • Seby

  @JPN pe noi toti ne intereseaza strict telefoanele ca de ele ne folosim , ce baga fiecare firma in parte in buzunar pentru noi este egal cu ZERO.
  Nu stiu cat de bine dormi tu daca stii ca apple sau samsung baga o anumita suma de bani in buzunar dar parerea mea este ca lasi sa treaca timpul aiurea daca pierzi vremea cu prostii de genu asta :).