Apple se plaseaza din nou pe pozitia a doua in topul global al vanzatorilor de smartphone-uri

  Timp de mai bine de un an de zile, Apple duce o lupta surda cu Samsung pentru suprematia pe piata smartphone-urilor, producatorul coreean fiind rege necontestat deocamdata. Conform recentelor informatii privind vanzarile de smartphone-uri in Q3 2013, lupta nu s-a terminat si Apple nu a castigat-o, compania clasandu-se din nou pe pozitia adoua, dupa cum puteti vedea deja si in imaginea de mai sus. Conform vanzarilor totale, compania Apple are, pe piata smartphone-urilor, o cota de piata de 13.4%, mai mica decat cea inreistrata in aceeasi perioada a anului trecut si mai mica decat cea a Samsung.

  La nivel global vanzarile de smartphone-uri au reprezentat 60% din vanzarile de telefoane mobile, Samsung si Apple inregistrand impreuna aproape 50% din totalul vanzarilor. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, piata smartphone-urilor a inregistrat o crestere de 50% in ceea ce priveste vanzarile, de aceeasi crestere avand parte si producatorii de terminale Android, insa nu si compania Apple. Practic vanzarile Apple cresc mai greu decat vanzarile altor producatori de terminale Android in aceasta perioada, vanzarile celor din Cupertino fiind afectate de lansarea iPhone 5S si iPhone 5C.

  Inainte sa inchei va spun ca Samsung nu anunta oficial numarul de terminale vandute in fiecare trimestru fiscal, cifrele din imagini reprezentand presupuneri facute de catre analisti.