Apple – vanzari si profit intr-o comparatie a ultimilor ani

  Ieri Apple a anuntat rezultatele financiare ale celui mai recent trimestru fiscal, incheind cu acest anunt anul fiscal 2013, unul dintre cele mai bune inregistrate vreodata in istoria companiei americane. Avand in vedere rezultatele bune, avem si o prezentare a modului in care a evoluat Apple in ultimii ani si observati ca desi compania a inregistrat o usoara scadere in incasari/profit/marja de cost, fata de anii trecut situatia este mult mai buna. Facand trecerea catre lansari ce au loc toamna, cei de la Apple au reusit sa isi creasca substantial profitul si incasarile fata de anii trecuti, iar asta in ciuda criticilor adresate strategiei financiare gandite pentru companie.

  Cresterile in vanzari/profit au la baza si o crestere substantiala a vanzarilor de terminale, iPhone-urile fiind cele mai populare si mai bine vandute produse ale celor din Cupertino, Mac-urile si iPod-urile inregistrand o serioasa scadere pe toate planurile.  Avand in vedere ca tocmai sa incheiat un trimestrul fiscal in care lumea astepta lansarea unor iDevice-uri noi, vanzarile slabe sunt normale, insa in urmatoarele 3 luni Apple ar urma sa inregistreze noi recorduri pe toate planurile, multumita sarbatorilor de iarna.

4 COMENTARII

  1. Profitul scade ușor datorită marjei mai mici. Nu pare un semnal atât de buna la o analiza atenta. A crescut ușor venitul, dar costurile au crescut mai mult.

  2. Daca nu știu ce sa facă cu banii, degeaba ii au. In timp se erodeaza si își pierd valoarea. Prietenii imi spun ca sunt fan înfocat Apple. Cu toate astea, nu pot sa nu observ ca Tim Cook e un manager bun si atât. Nu are carisma si pasiune pentru produs, motiv pt care Apple pare ca pierde ușor poziția de inovator, rămâne in zona de confort si aduce din când in când o mica îmbunătățire copiata de la alții.