Google Nexus 5 a fost lansat de catre Google impreuna cu Android 4.4 KitKat si accesorii pentru incarcare inductiva

[youtube]http://youtu.be/hQ0XTJqFLIE[/youtube]

  Asteptat de cateva luni de zile de catre fanii Android din lumea intreaga, Google Nexus 5 a fost lansat in cursul acestei seri de catre compania Google impreuna cu Android 4.4 KitKat. Noul terminal al celor de la Google are un ecran cu diagonala de 4.95 inch si rezolutie 1080p (1920 x 1080 pixeli si 445 pixeli per inch) ce este protejat de Gorilla Glass 3, are un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon S800 tactat la 2.2 GHz, are 2 GB RAM, are o baterie de 2300 mAh, o camera de 8 megapixeli cu stabilizare optica si HDR+ si cam atat. Practic vorbim despre un terminal cu Android 4.4 pur care are specificatii aproape identice cu orice exista in momentul de fata pe piata, insa are un design mai frumos decat majoritatea dintre ele.

  Separat de aceste specificatii, cei de la Google au implementat inclusiv un sistem de incarcare inductiva, lansand si un charing pad special care poare incarca atat Google Nexus 5, cat si Google Nexus 7. Bun, specificatiile nu sunt mai bune decat cele ale altor terminale Android, insa pretul de 350$ este cel mai bun pentru un smartphone high-end si Google a stabilit un nou minim in ceea ce priveste preturile terminalelor de acest gen. Chiar daca Google nu a stabilit recorduri de vanzari cu aceste terminale, noul pret ales pentru dispozitiv va atrage cu siguranta multa atentie si va genera destule vanzari.

  Chiar daca Google Nexus 5 este un smartphone nou, el nu straluceste in ceea ce priveste performantele, insa acest lucru conteaza mai putin deoarece Google nu l-a promovat vreodata ca un dispozitiv dedicat maselor. Din punctul meu de vedere Google Nexus 5 este cel mai bun smartphone la pretul pe care il cere Google si, ca sa fiu sincer, nu prea vad de ce un fan Android ar fi interesat sa aleaga acum altceva.