iPhone 5S si iPhone 5C – iata care sunt cele mai populare culori si ce prefera femeile sau barbatii

  In baza statisticilor obtinute pentru vanzarile de terminale iPhone 5S si iPhone 5C in SUA, cei de la CIRP au facut cateva grafice pentru a ne arata care sunt cele mai populare modele. Dupa cum era de asteptat, versiunea Space Grey a iPhone 5S este cea mai populara, ea fiind urmata de versiunea argintie si de cea aurie. Avand in vedere ca versiunea gri stelar a fost disponibila in cantitatile cele mai mari, era normal sa fie si cea mai populara. In cazul iPhone 5C versiunea albastra este cea mai populara si acest lucru este normal, avand in vedere ca ea a fost utilizata  in majoritatea materialelor promotionale pentru acest produs. Dupa cea albastra, versiunile: alba, verde si roz au atras atentia consumatorilor, versiunea galbena fiind cea cu mai putina atentie primita din partea consumatorilor.

  In ceea ce priveste o impartire pe sexe a preferintelor consumatorilor, avem parte de o imagine cat se poate de clara in legatura cu alegerile facute de catre barbati si femei. In cazul iPhone 5S barbatii au optat in principal pentru versiunea Space Grey si cea aurie, femeile preferand in principal versiunea argintie sau cea aurie. In cazul iPhone 5C barbatii prefera versiunea albastra sau cea alba, in timp ce femeile aleg rozul, verdele, albastrul si mai apoi albul.

Said CIRP Partner and Co-Founder Mike Levin, “iPhone 5S and 5C colors seem to confirm some traditional gender biases. In the iPhone 5C, men prefer the neutral white, and the Space Gray in the iPhone 5S. In contrast, women prefer lighter silver 5S and the brighter iPhone 5C colors. Interestingly, no one, including the women in the survey, appears to want the Yellow iPhone 5C very much.” 

  Toate aceste date au la baza vanzari generate doar in SUA si trebuie privite destul de distant deoarece ele sunt facute in urma unei lansari in care nu toate unitatile au fost disponibile in cantitati suficiente, deci alegerile au fost influentate de stocuri.

1 COMENTARIU