Apple si alte companii americanie militeaza pentru restrangerea drepturilor NSA

  Apple, Google, Facebook, AOL, Yahoo! si Microsoft sunt doar cateva dintre companiile americane care au publicat o scrisoare deschisa prin care isi arata sustinerea pentru o lege ce propune restrangerea drepturilor agentiei federale NSA. Legea poarta numele USA Freedom Act si a este sustinuta de catre doi senatori americani, ea promovand ideea de a restrictiona drepturile celor de la NSA de a colectiona orice fel de informatii de pe internet, permitand companiilor IT din SUA sa prezinte indtr-un mod mult mai transparent datele pe care le colecteaza de la utilizatori.

As companies whose services are used by hundreds of millions of people around the world, we welcome the debate about how to protect both national security and privacy interests and we applaud the sponsors of the USA Freedom Act for making an important contribution to this discussion. Transparency is a critical first step to an informed public debate, but it is clear that more needs to be done. Our companies believe that government surveillance practices should also be reformed to include substantial enhancements to privacy protections and appropriate oversight and accountability mechanisms for those programs.

  Toate companiile au afirmat ca au fost obligate de catre NSA sa nu divulge numarul de cereri primite de la agentie pentru vizualizarea datelor utilizatorilor, cerand acum sa li se ofere posibilitatea de a face publice toate cererile primite pentru furnizarea de date catre agentie. Practic in momentul de fata NSA monitorizeaza aproape intregul trafic de internet din SUA si colecteaza orice fel de date de la utilizatori, cerandu-le companiilor americane sa le furnizeze tot felul de informatii despre clienti, ordine feredale obligandu-e sa le respecte cererile.