Un nou plugin le va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa ne utilizeze iDevice-urile pentru a produce Bitcoins

  Bitcoin este denumirea unei valute virtuale care poate fi produsa folosind puterea de procesare a calculatoarelor, un bitcoin valorand aproximativ 200$ si fiind foarte greu de produs. In general este nevoie de retele puternice de calculatoare si perioade destul de mari de timp pentru a face calcule complexe si a produce bitcoins, iar unii dezvoltatori ne vor putea folosi iDevice-urile in acest sens. Un plugin care urmeaza sa fie lansat oficial poate fi implementat in aplicatiile pentru iDevice-uri, functionand in background si folosind puterea de procesare a terminalelor noastre pentru a produce bani pentru dezvoltatori.

The core concept we worked towards is this: A developer installs the software, and every instance of its game running at any time, anywhere mines Bitcoins using the latent power of the device it’s being used on.  The developer then takes its Bitcoins to spend or invest.  At Icoplay, we’ve spent the last few months making this a reality. We’ve ended up with software that can just be dropped into a Unity project (on any platform at all) and make this distributed model of ‘passive grinding’ work.

  Pluginul numit icominer poate fi implementat in orice aplicatie sau joc si ar functiona doar cat timp noi utilizam acea aplicatie, afectand desigur performantele terminalului nostru. Chiar daca dezvoltatorul sustine exact contrariul, in realitate acest sistem va afecta terminalele de la autonomia bateriei si pana la posibilitatea de a utiliza in conditii normale un joc sau o aplicatie. Plugin-ul costa 80$ si se afla in momentul de fata in stadiul final beta de dezvoltare, insa inainte de a ajunge in aplicatiile din App Store va trebui sa treaca prin filtrul Apple.