Prima Pagina Apple Apple da startul unui nou trend in industria smartphone-urilor

Apple da startul unui nou trend in industria smartphone-urilor

 

  O data la aproximativ 2 ani de zile, compania Apple initiaza un nou trend in industria smartphone-urilor, iar dupa asistentul Siri din 2011, in 2013 avem Touch ID. HTC a fost primul producator de terminale Android care a lansat un smartphone cu cititor de amprente imediat dupa compania Apple, insa nu va fi ultimul. Conform unui studiu publicat de catre cei de la IHS iSuppli, anul acesta vor fi comercializate peste 45 de milioane de smartphone-uri cu cititoare de amprente, cifra urmand a creste pana la 525 de milioane de unitat in 2017.

As it has done so often before, Apple Inc. is triggering a new technology boom, with its integration of a fingerprint sensor on the iPhone 5s inspiring a wave of imitators that will drive the market for fingerprint-enabled smartphones to soar in the coming years. A total of 525 million smartphones with integrated fingerprint sensors will ship in 2017, up from 45.7 million this year, according to the MEMS and Sensors Service at IHS Inc. (NYSE: IHS). Shipments this year will surge by a factor of 10 from a volume of 4.5 million in 2012, as presented in the attached figure.

  Metoda de implementare a Touch ID si usurinta cu care poate fi utilizat sistemul motiveaza producatorii de terminale Android sa urmeze, din nou, exemplul celor de la Apple. Acest lucru genereaza o crestere substantiala a vanzarilor de MEMS, senzor microelectrimecanici, iar anul urmator aproape toate smartphone-urile importante vor avea un asemenea senzor. Era destul de logic, ca producatorii de terminale Android sa implementeze una dintre functiile cool ale iPhone 5S, iar acest lucru nu va face altceva decat sa genereze venituri suplimentare pentru producatorii de componente.

 • Dan

  folosesc iphone,dar ultima fraza te-a facut sa pari un arogant detinator de mar

 • Vlad

  Sa mai spus ,am sa o repet si eu ,nu apple a fost prima companie care a introdus un senzor de amprenta ,ci motorola(motorola Atrix) totusi zaone tot zici de samsung ca fura, in acest caz si apple a furat ,nu mai induce in eroare lumea zicand ca apple a fost prima companie “inovatoare” care a introdus senzorul amprenta ,sa recunoastem ca a fost a doua ,cauta informatii despre motorola atrix si o sa vezi ca am dreptate ,acest telefon a fost lansat in 2011.

 • Doc

  Apple, pe bune?! Nu se poate! Vin acum androizii și spun ca apa calda e descoperita de ceva vreme! 😀

 • Vlad

  “Si este destul de logic ca apple sa implementeze(copieze) una dintre functiile cool al lui Motorola Atrix ,adica un smartphone android:))”

 • Cosmin111

  A initia un trend , nu inseamna ca a inventat sau ca a fost primul telefon! Vlad, invata sa percepi o informatie, nu-ti bate joc de munca omului!

 • Vlad

  “HTC a fost primul producator de terminale Android care a lansat un smartphone cu cititor de amprente imediat dupa compania Apple(informatie eronata), insa nu va fi ultimul….Era destul de logic, ca producatorii de terminale Android sa implementeze una dintre functiile cool ale iPhone 5S” de aici se intelege ca apple a fost prima companie care a introdus cititorul de amprente ,informatie eronata…..HTC a fost al doilea producator de terminale Android care a lansat un smatphone cu cititor de amprente ci nu primul, apple find a doua companie din lume care a implementat acest cititor in terminalele sale ,functiile cool ale iphone 5s, cred ca trebuia sa apara “functia cool a lui motorola Atrix implementata si de apple, insa nu va fi ultima….Nu imi bat joc de munca omului doar incerc sa ii zic ca a scris unele informatii gresit.

 • Cosmin111

  Mai greseste omul, dar si tu ai gresit la randul tau, nu ai inteles ce a vrut sa spuna, in fine, sa lasam polemica.. Nu stiu ce a lansat motorola, nu stiu cum a functionat de bine, dar cred ca nu a avut puterea de promovare, plus multe altele! Spre ex. eu nu am stiut de motorola ,pana de curand!

 • Rămânând obiectivi are dreptate @cosmin111, formularea e mai mult drcat potrivită

 • Vlad

  Ok am gresit dar a gresit si el, scuze zaone sper ca nu te-ai suparat ,dar pe o parte am si eu o farama de dreptate.

 • @Vlad: Cine isi aminteste de ce-a lansat motorola cu x ani in urma. Am spus foarte clar HTC a fost primul care a lansat DUPA Apple, informatie foarte corecta. Gresit ai inteles tu, sau poate te-ai suparat ca motorola nu a fost mentionata pentru ca a implementat ceva prost si nu a atras atentia lumii, asta e problema lor, si eventual a ta, daca iti pasa. Vad ca esti pornit cu motorola, linisteste-te, nimanui nu ii pasa de ceea ce au facut ei prost acum x ani si n-am spus nicaieri ca Apple a inventat apa calda aici, invata sa interpretezi informatiile asa cum sunt ele prezentate, nu cum vrei tu, ca ma faci sa-mi pierd timpul degeaba explicandu-ti aici de ce ai inteles gresit ce-ai vrut tu.
  @Mihai B.: Eu il folosesc de cand am luat iPhone 5S. Slide to what… ?

 • Filip

  Ce inventeaza altii Apple face sa functioneze

 • Viki

  Nu am nevoie de acest trend… Sper sa rămână doar fanilor Apple..
  Dar dacă tot mergem pe trenduri am putea spune ca Samsung a lansat trendul telefoanelor cu ecrane mai mari de 4″ faptul ca Apple copiază mai încet de la alții decât o fac restul de la ea nu o fac neapărat un trend starter.. Is foarte sigur ca pana la iPhone 7 toate funcțiile care le are S4 vor fi copiate de Apple.. Desigur ca atunci se va considera trend starter acum sunt doar gimmicks

 • Jder

  tot ce “copiaza” Apple de la Samsung, Samsung le copiaza din tweak-urile din cydia.
  asa ca androistii gura mica.
  iar vis-a-vis de cititorul de amprenta de pe motorola (nu cred ca a azuit nimeni de minunea asta, nici macar cei de la motorola chiar daca a fost facut de ei :)))
  anyway Motorla built it first, Apple built it better.

 • alex96

  Vai dar cati andoristi avem!…..de cand citesc blogul am inceput sa va ironizez asa ca nu va suparati :P. Apple poate a copiat poate nu dar un fan apple intelege ce a scris @zaone deci sa nu va aud ca apple a copiat 😛