Apple intentioneaza sa produca panouri de safir de 5 inch pentru iPhone 6

  V-am spus saptamana aceasta ca Apple investeste aproape 600 de milioane de dolari intr-o fabrica specializata pe fabricarea de panouri din safir pentru terminale mobile, iar acest lucru a generat o gama larga de speculatii in legatura cu intentiile celor din Cupertino. Cea mai recenta dintre ele vine de la publicatia asiatica Digitimes, analistii lor indicand faptul ca Apple ar putea comanda panouri de safir de 5 inch pentru iPhone 6, un terminal a carui lansare este zvonita pentru a avea loc in cursul anului viitor.

US-based crystal growth solution and equipment provider GT Advanced Technologies (GTAT) has announced that Apple will pre-pay US$578 million to secure sapphire supply. GTAT will be able to use the funds to set up additional sapphire production capacity which will produce enough sapphire to make 5-inch screen covers for 33.79-50.56 million iPhones a year, Digitimes Research estimated. US$578 million can be used to procure 1,930-2,890 sapphire growing furnaces for a monthly production of 5.28-7.90 million mm of 2-inch-equivalent sapphire ingots. Such a volume of sapphire ingots could be used to make screen covers for 33.79-50.56 million 5-inch iPhones a year, accounting for 17.8-26.6% of the estimated 190 million iPhones to be shipped in 2014.

  Conform informatiilor obtinute de catre asiatici, GT Advanced Technologies, compania partenera a Apple in aceasta aventura, ar putea produce anual pana in 50.5 milioane de panouri de safir de 5 inch pentru iPhone-uri. Aceasta cifra ar reprezenta pana in 25% din totalul de iPhone-uri vandute anual de catre Apple si nu ar fi suficiente pentru a acoperi cererea de pe piata, insa Apple isi obtine componentele din mai multe surse, tocmai pentru a avea suficiente disponibile.

  Se zvoneste ca investitia facuta de catre Apple are rolul de a ii oferi posibilitatea de a renunta la utilizarea Gorilla Glass pentru protejarea ecranelor tactile ale iDevice-urilor sale, insa Apple utilizeaza safirul pentru a proteja camera principala si butonul Home al iPhone 5S. Deocamdata nu stim sigur ce intentioneaza Apple sa faca impreuna cu noua sa companie partenera, insa probabil vom vedea in viitor iDevice-uri cu ecrane protejate de safir.