Prima Pagina Apple Iata cum poti imbunatati autonomia bateriei iDevice-ului tau, evitand sa furnizezi informatii...

Iata cum poti imbunatati autonomia bateriei iDevice-ului tau, evitand sa furnizezi informatii despre iDevice-ul tau catre Apple

  In iOS-ul iDevice-urilor sale, compania Apple a implementat un sistem care le permite utilizatorilor sa ofere detalii despre problemele intampinate in utilizarea aplicatiilor sau a sistemului de operare. iOS-ul genereaza log-uri de fiecare data cand un eveniment neplacut are loc in utilizarea de zi cu zi, iar acele log-uri pot ajunge la compania Apple consumand trafic de internet si autonomia bateriei. Chiar daca traficul de internet consumat este extrem de mic, autonomia bateriei poate fi afectata daca sistemul este activ in mod constant si monitorizeaza tot ceea ce se intampla in iOS. Incercand sa trimita datele catre serverele companiei americane, iDevice-urile consuma inutil resurse, chiar si atunci cand aveti o conexiune de internet slaba.

  Dezactivand trimiterea automata de log-uri catre serverele Apple prin sistemul Settings>General>About>Diagnostics & Usage veti mentine in terminalele voastre datele despre problemele ce afecteaza iOS-ul, refuzand sa trimiteti log-urile de crash-uri catre compania Apple. N-am activat si nici nu voi activa vreodata optiunea in propriile terminale si va recomand sa o evitati in aceeasi masura.

 • iRunaway

  Perfect. Hai sa facem toti asa. Dupa care sa-i injuram ca nu repara bug-urile despre care nu au cum sa afle. Tu scrii cateodata articole cum pune guvernul taxe: fara niciun fel de studiu, doar ca ti se pare tie. Spune-ne, ai studiat serios problema? Daca da, cam cat din baterie consuma aceasta functie? Cam cat trafic de net? Dezactivarea ei chiar poate face o diferenta notabila? Ca daca ma tine bateria cu un minut in plus, prefer ca Apple sa stie cand ceva a mers prost pe telefonul meu. Zic si eu.

 • minimally

  Zaone, uite un bug “dragut”. Cand intri in Settings>General>About>Diagnostics & Usage>Diagnostics & Usage Data telefonul se inchide sau daca intru intr-un diagnostic din lista se inchide si apoi trebuie sa il deschid manual…ti sa intamplat ?

 • ionica

  Eu il am pe on tot timpul. Oricum log-urile se vor trimite abia cand esti pe wifi.

 • Dany

  Eu la fel ca Zaone nu l-am avut si nici nu il voi avea vreodata deschis . Ramane la aprecierea fiecaruia ce face, recomandarea mea este nu il folositi.
  Eu unu cunosc motivul de ce …

 • @iRunaway: Tu poti sa le dai ce date vrei si data tu chiar crezi ca logurile tale conteaza printre zecile de milioane primite deja, inseamna ca nu stii ce se intampla de fapt cu sistemul asta.

 • PoWneR

  Eu nu l-am avut inchis si nu il voi avea deschis acest serviciu.
  Dar am gasit log-uri salvate acolo … Chiar daca am avut telefonul cu aceasta functie inchisa de cand l-am luat…
  Ultimul log este de pe data de 01.11.2013

 • iRunaway

  @zaone: nu mi-ai raspuns, totusi, la intrebari. De-astea cu “chiar crezi ca” pot sa te intreb si eu. De exemplu: chiar crezi ca Apple lanseaza o functie degeaba? Chiar crezi ca nu conteaza log-ul meu printre “zecile de milioane primite deja”? Chiar crezi ca, daca toata lumea s-ar lua dupa tine, ar mai exista zeci de milioane de log-uri?

  In final, repet intrebarea esentiala pentru aceasta discutie. Intrebare pe care, evident, toata lumea o ocoleste. Deci: CAT consuma aceasta functie din baterie?

 • Cosmin

  @PoWneR: Log-urile se generaza oricum. Daca insa serviciul este oprit, acestea nu pleaca la Apple ptr debug.

 • Catalin

  Stie careva cum se sterg logurile? si daca DA, explica procedura?

 • Dany

  Da Catalin poti sterge logurile de acolo cu ifile de ex .. Deschizi Ifile Var/Mobile/Library/Logs/CrashReporter acolo sunt logurile si le poti sterge ok…

 • dan

  Da Cataline se pot sterge logurile cu ifile de ex… Deschizi ifile Var/mobile/Library/Logs/CrashReporter acolo sunt logurile si le poti sterge ok ..

 • dan

  ioooooo nu mai

 • Dany

  Sterge cata cu ifile var mobile library logs crashreporter de aici stergi toate logurile .

 • Dany

  Var Mobile Library Logs CrashReporter acolo se afla logurile Cataline si le poti sterge sau cu ifunbox .

 • Silviu

  @iRunaway, sa stii ca aici îți dau dreptate la ceea ce ai scris si cred ca cei care vor sa-si mărească durata de viata a bateriei au alte posibilitati

 • Dan

  Si eu ii dau dreptate lui irunaway.., eu zic ca apple nu arunca la plezneala niste functii intr.un os… Acele loguri conteaza f mult .., si zaone, gresesti, in ziua de azi exista baze de date, printr.un simplu select aflii care sunt cele mai frecvente erori… Tu crezi ca apple verifica fiecare mail cu raport? Alea sunt stocate in baze de date si apoi analizate. Daca ar dezactiva toata lumea functia aia, ce s.ar intampla? Eu zic ca pe viitor, in anumite postari , sa specifici ca e doar parerea ta si sa informezi utilizatorii corect.

 • V-am informat corect, nu va mai lamentati atat cu bugurile. Cate buguri aveti voi in iOS care nu sunt rezolvate de luni sau ani de zile? Lasati-ma va rog cu “e important sa trimitem date la Apple”. Tu trimiti niste date care te identifica la ei din toate punctele de vedere si nu doar prin sistemul asta. Crezi daca-ti da crash la o aplicatie piratata, cineva de la Apple o sa se bucures ca le-ai trimis log?
  Hai sa fim seriosi.