Apple ar fi achizitionat compania dezvoltatoare a tehnologiei care a stat la baza producerii senzorului Kinect

  In cursul acestui an au aparut cateva zvonuri care sugerau faptul ca Apple este interesata sa achizitioneze PrimeSense, dezvoltatorii celebrului senzor Kinect, utilizat la consolele Microsoft Xbox 360. Informatiile vin de la un ziar israelian care sustine ca Apple ar fi platit 345 de milioane de dolari pe compania care a produs o tehnologie ce a facut Xbox-ul extrem de popular, tehnologii asemanatoare urmand a ajunge si in produsele Apple in viitor daca achizitia se dovedeste a fi adevarata.

  Desi Microsoft a renuntat la tehnologia PrimeSense pentru Xbox Kinect 2, israelienii au continuat sa isi dezvolte tehnologiile, avand in plan dezvoltarea unor chip-uri care sa permita dezvoltarea unor tehnologii pentru controlarea terminalelor mobile folosind gesturi. Capri este o asemenea tehnologie si vorbim despre un chip care poate fi implementat in terminale mobile si permite urmarirea foarte exacta a gesturilor utilizatorilor, multi fiind de parere ca aceasta a fost principala “atractie” a celor de la Apple cu privire la aceasta companie.

  O parere diferita au cei care ne ofera informatiile despre achizitionarea PrimeSense, ei afirmand ca Apple a cumparat compania in ideea de a ii implementa tehnologiile intr-o viitoare interfata a unui televizor. Apple intentioneaza sa le permita utilizatorilor sa-si controleze televizoarele folosind gesturi si nu o telecomanda, iar PrimeSense ii poate oferi tehnologiile de care are nevoie pentru a face acest lucru. Un anunt privind noua achizitie ar fi programat peste 2 saptamani, insa ramane de vazut daca Apple va decide sa isi anunte realizarea sau nu.