App Store-ul companiei Apple ofera o experienta de utilizare mult mai buna decat magazinele concurente

  App Store-ul companiei Apple este cel mai mare si mai profitabil magazin de aplicatii de pe intregul glob, iar pozitia sa este sustinuta si de experienta pe care utilizatorii o au. Intr-un studiu publicat recent de catre o companie americana App Store-ul este prezentat ca fiind cel mai matur magazin de aplicatii, el fiind urmat la o distanta considerabila de catre Google Play si Amazon Appstore. Studiul a comparat cateva aspecte foarte importante ale magazinelor de aplicatii: sistemul de cautare, usurinta cu care este descoperit continutul nou, sistemul de evaluare a aplicatiilor si experienta de utilizare a interfatei magazinului.

  Desi App Store-ul companiei celor de la Apple nu a iesit castigator in toate categoriile pentru care s-au facut comparatiile, per total magazinul companiei din Cupertino este cel mai matur dintre toate. Totusi, privind la informatii, aflam ca motorul de cautare este punctul slab al App Store-ului si acest lucru este cat se poate de adevarat, atat utilizatorii, cat si dezvoltatorii reclamand companiei Apple problemele generate de descoperirea rapida a aplicatiilor dorite.

  Avand in vedere ca Apple detine cel mai “bun” magazin de aplicatii de pe glob, conform acestui studiu, nu ne putem astepta la imbuntatiri majore decat in situatia in care el va fi depasit, atat in ceea ce priveste volumul de aplicatii, cat si in ceea ce priveste profitabilitatea.