Prima Pagina Apple Apple este actionata in judecata din cauza tehnologiilor utilizate in iCloud, iPhoto,...

Apple este actionata in judecata din cauza tehnologiilor utilizate in iCloud, iPhoto, iMovie si Photo Stream

iCloud

  Va spuneam ieri ca Apple a fost actionata in judecata din cauza sistemului Apple Maps implementat in iOS-ul sau, iar astazi va spun ca iCloud, iPhoto, iMovie si Photo Stream stau la baza unui nou proces. Conform unei cereri de chemare in judecata depusa in SUA, o companie sustine ca Apple ii utilizeaza fara vreun drept tehnologiie care permit incarcarea, stocare, organizarea, preluarea si partajarea de imagini intr-un sistem de tip cloud si nu numai, un proces asemanator fiind intentat companiei Facebook.

  Afirmand ca Apple ii incalca in mod constient brevete de inventie pentru aceste tehnologii, compania care a initiat procesul cere instantei sa tripleze suma daunelor pe care aceasta ar trebui sa le primeasca. Avand in vedere ca Apple nu este singura companie care este vizata de compania care se presupune ca detine brevetele ce descriu respectivele tehnologii, exista posibilitatea ca la mijloc sa fie doar o tentativa de a obtine niste bani printr-un acord fara ca un proces sa fie judecat, insa e putin probabil ca acest lucru sa se intample.

 • alex96

  Companiile astea deja ma enerveaza cu procesele lor. Ei cred ca Apple o sa le dea bani asa de pomana?

 • Demyco79

  @alex69 citeste mai bine “Apple ii incalca in mod constient brevete de inventie pentru aceste tehnologi”. Pai cum, in acest moment apple ce face, inoveaza?? Este dreptul lor asa cum si cei de apple cer la concurenta drepturi de brevetare sau copiere, ce mai invoca ei. Hai sa nu fim atat de indoctrinati cu firma apple, si sa criticam si ce face rau, ca doar a copiat si ea acum. Zoane, respect pentru tine, ca arati si partea rea

 • @Demyco79: Ai extras ce ti-a convenit. In articol scrie ca asta e parerea respectivei companii, nu ca asta ar fi realitatea.

 • Demyco79

  Corect Zoane, dar ce tampit da in judecata o firma atat de mare fara sa aiba un dosar solid. Deci se bazeaza ei pe ceva real, ca altfel nu au drept de judecata

 • Valentin

  @Demyco79: așa este!