Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa imbunatateasca Apple Maps prin achizitionarea PrimeSense

Apple intentioneaza sa imbunatateasca Apple Maps prin achizitionarea PrimeSense

BLACK FRIDAY 2017 LIVE BLOG cu REDUCERI IN TIMP REAL!

  Zilele trecute Apple a confirmat achizitionarea PrimeSense, o companie cunoscuta in intreaga lume pentru dezvoltarea tehnologiei care a stat la baza primului Xbox Kinect. Avand in vedere o asemenea istorie, multa lume s-a gandit ca Apple a achizitionat compania israeliana in ideea de a utiliza tehnologia aceasta pentru a implementa o interfata revolutionara in viitorul sau iTV. Din pacate, se pare ca planurile Apple ar avea la baza altceva, mai exact o tehnologie care i-ar permite sa scaneze interiorul cladirilor.

  Cei de la PrimeSense comercializeaza de ceva vreme chip-uri care permit o mapare 3D a interiorului cladirilor, cateva companii utilizandu-le produsele. Apple a achizitionat cu doar cateva luni in urma compania WifiSLAM care dezvolta tehnologii similare, iar prin combinarea celor doua sisteme ar putea concura eficient cu Google, care a inceput deja sa afiseze in Google Maps harti din interiorul unor mari aeroporturi de pe glob, sau chiar a unor mall-uri/gari ori statii de autobuz.

  Acestea fiind spuse, viitorul Apple Maps se anunta foarte interesant pentru cei care traiesc intr-o tara demna de atentia cuiva, iar noi vom astepta ani buni pentru a avea un asemenea sistem utilizabil, asta daca il vom avea vreodata.

emag black friday lista reduceri
  • Cristi

    Nu vad utilitatea scanarii interiorului unuei clădiri daca nu e militară. La ce sa imi trebuiasca harta interioara a unui aeroport ? Daca trebuie sa plec de la terminalul 4 am nevoie de GPS ca sa ma descutc sa ajung la el? Cred ca asta e si interesul pana la urma, sa nu ne mai folosim creierele deloc