Prima Pagina Android iPhone 5C atrage un public neasteptat pentru Apple

iPhone 5C atrage un public neasteptat pentru Apple

  iPhone 5C nu intra in gratiile multor utilizatori din cauza faptului ca are o carcasa din plastic si un pret de vanzare mare, dar asta nu ii opreste pe altii sa il achizitioneze. Terminalul are o popularitate de 3 ori mai mica decat iPhone 5S in majoritatea tarilor in care este comercializat, insa in Marea Britanie, una dintre importantele piete ale Apple, el atrage foarte multa atentie din partea posesorilor de smartphone-uri Android. Aproape jumatate dintre cei care au achizitionat un iPhone 5C in Marea Britanie au facut trecerea de la un smartphone Android, Samsung si LG fiind principalele companii care au pierdut clienti.

However, the iPhone 5c appeals to a broader audience than Apple usually attracts, and has encouraged new customers to try the brand for the first time. In the US, the biggest demand for the iPhone 5c comes from lower income households. Some 42 per cent of iPhone 5c owners earn less than $49,000 compared with just 21 per cent for iPhone 5s. iPhone 5C customers also tend to be slightly older, at an average of 38 years compared to 34 years for the 5s. Almost half of iPhone 5c owners switched from competitor brands, particularly Samsung and LG, compared with 80 per cent of 5s owners who upgraded from a previous iPhone model.

  Era oarecum de asteptat ca unii posesori de terminale Android sa incerce un iPhone al celor de la Apple, mai ales ca el a venit cu un design care atrage posesorii acelui tip de dispozitive, insa probabil si pretul a fost bun. In Marea Britanie cei care achizitioneaza iPhone 5C au o varsta medie de 38 de ani, cu 4 ani mai mare decat cei care achizitioneaza terminale iPhone 5S, semn ca dispozitivul este atractiv pentru persoanele in varsta si nu neaparat doar pentru tineri.

 • Cristi

  Recent am achizitionat un 5C, avand inainte si 4 si 4s, chiar nu as da diferenta de bani pentru 5s pentru procesorul de 64 de biti, viteza un pic mai mare, dar cand esti pe 3G nu se prea simte, respectiv cititorul de amprente.

 • kelu

  are si 4g iphone.ul 5c,stai cqlm, doar k numai la abonament pupi asa cv! bafta cristi

 • andi

  @kelu am stat 2 min sa inteleg ce ai vrut sa scrii …

 • kelu

  zic ca iphone 5c are 4g ,dar 4g o sa dispui doar la abonament, acuma intelegi ? te salut

 • Ascary

  Orange permite 4G si pe prepay. Optiunea costa 13 euro.

 • kelu

  auzi...super! ms ;)

 • Andrei

  Nu e neaparat vorba de pret, eu mi-am luat 5C in loc de 5S din cauza design-ului (care imi place mai mult la 5C, imi aminteste de primul iBook) si a faptului ca imi place mai mult cand il tin in mana, e mai rotunjit nu asa taios ca 5/5S. Nu numai diferenta de pret e un factor determinant pentru achizitia unui 5C.

 • Florin.S

  Si eu mi-as lua 5c. Este peste 5 la hardware (baterie) si este mult mai ieftin ca iphone 5s. Cred ca se gaseste nou la 2000-2200 lei fta de > 3200 cat e 5s. Eu momentan am 4.

 • kelu

  da florin, dar vezi ca 5s e si mai rapid ca 5c, si sta am probat eu personal ;) in rest multa bafta