Apple pregateste implementarea unui sistem de recunoastere faciala care va schimba complet modul de utilizare al iDevice-urilor

  Intr-un nou brevet de inventie, prezentat de catre compania Apple prin intermediul oficiului pentru brevete de inventie si marci din SUA, cei din Cupertino detaliaza modalitatea de implementare si functionalitatea unui sistem de recunoastere faciala care va schimba complet modul de utilizare al iDevice-urilor. Apple considera ca utilizatorii vor putea folosi in viitor acest sistem pentru a isi debloca iDevice-urile, pentru a ascunde anumite mesaje din Lockscreen, pentru a afisa sau ascunde diverse functii/obiecte pe ecranele Mac-urilor si nu doar atat.

Apple’s patent comprises three separate systems: a face detection decision application; a face recognition application; and an input/output control application. These systems work together to detect whether a user is authorized to operate a given device, and if so, activate certain functions within the computing environment. For example, during an incoming phone call, an iPhone may be able to “sense” that someone is looking at the device’s screen. If the person is not an authorized user, the iPhone’s screen remains off and only a ringtone or vibration alert is provided. If the person is an authorized user, the usual incoming call UI is displayed. 

  Apple poate utiliza camerele frontale ale produselor sale pentru a detecta daca un utilizator este pozitionat in fata unui iDevice sau Mac si in baza detectarii prezentei poate scana fata utilizatorilor pentru a vedea daca el este autorizat sau nu. In baza rezultatului scanarii, un iDevice poate sa nu afiseze un apel in curs de primire, sau alte notificari disponibile in LockScreen, ruland doar un mesaj de alerta fara a aprinde ecranul. In aceeasi masura, iOS-ul ar putea debloca iDevice-ul imediat cand proprietarul este in fata camerei, afisandu-i acestuia toate informatiile disponibile.

  Practic Apple se gandeste ca poate imbunatati simtitor securitatea iDevice-urilor prin acest sistem, el urmand a functiona intandem cu Touch ID-ul disponibil deja in iPhone 5S. Desigur ca doua sisteme de securitate ar fi redundante, asa ca el ar fi mai usor de regasit intr-un viitor Mac, acolo Apple neavand un sistem de securitate de acest gen si oferind posibilitatea de a proteja date mai importate sau mai sensibile. Desigur ca de la un simplu brevet de inventie si pana la o implementare exista cale lunga, insa macar stim ca Apple lucreaza la lucruri interesante.