Prima Pagina Android iOS vs Android OS – situatia navigarii pe internet in Romania

iOS vs Android OS – situatia navigarii pe internet in Romania

  In lipsa unor date statistice publice si clare in legatura cu cotele de piata ale iOS si Android OS in Romania, cei de la StatCounter ne ofera o imagine relativ reala in legatura cu popularitatea celor doua platforme in tara noastra. In imaginea de mai sus veti vedea evolutia utilizarii iOS si Android OS pentru navigare pe web in Romania in ultimul an si veti observa ca ambele platforme au inregistrat o scadere importanta in perioada toamnei, in cazul Android-ului ea fiind mai mare decat in cazul iOS-ului.

  Chiar si asa, ambele platforme dau semne de revenire, Android-ul avand o rata de utilizare de 37% pentru navigare pe internet, in timp ce iOS-ul are 18%, adica mai putin de jumatate. Diferenta dintre ele este perfect normala, avand in vedere ca in tara noastra terminalele Android au parte de reduceri mult mai mari decat iDevice-urile si pretul este cel care ghideaza consumatorul. Pe de alta parte, trebuie luat in considerare si faptul ca Nokia/browserul Chrome inregistreaza cresteri importante, iar in cazul celui din urma avem cu siguranta utilizatori ai ambelor platforme prezenti.

 • JPN

  Câta vreme Cosmote floodeaza piata cu plasticãrii verzi la 1 leu cu abonament , graficul nu se va schimba prea curând.

 • RDU

  @JPN, da mai ar trebui sa vanda scump, sa faca bani. Poate iti pare rau ca ai dat bani multi pe iPhone? Pe piata sunt produse scumpe premium si sunt plasticarii ieftine, ce te uimeste asa? Vrei sa apara doar iPhonele mult iubit in toate topurile?

 • RDU

  Dupa logica ta ar trebui ca toata lumea sa cumpere doar de la Ferrari in sus, nu Logane si Sandero.

 • Cristi@

  Pai multi dintre detinatori de terminale Iphone nu au bani sa isi reincarce prepay-ul!!! Momentam produs premium e Iphone 5s (pret foarte mare), restul produselor apple ca si pret sunt la nivelul droizilor sau chiar si mai ieftin.

 • Se7en

  Multi isi cumpara iphone doar pt fitze. Habar nu au sa intre in agenda. La romani cine are iphone cik ii cocalar. ( in majoritatea cazurilor din pacate ii adevarat )

 • Claudiu91

  Hmm… O discutie foarte constructiva…

 • Vali

  +1 Se7en

 • alex.drg

  Off topic: Doar la mine a expirat versiunea IOS 7.1 beta 1?

 • @cristi. imi spui si mie pretul la S s4 nou,si un ip 5 sh (iesit de mai bine de un an) …..unde muschiu’ meu vezi tu ca sunt mai ieftine decat droizii zilelor noastre…?!! chiar daca pretul e ridicat la apple,are o anumita calitate si daca vrei ceva p care sa te poti baza,dai banii….nu mai vorbiti,voi, astia care nu ati avut banii sa luati ip,si acum il criticati….o zi buna

 • Cristi@

  @ninel..iphone 5 e 1600 de lei sigilat, iphone 4s sh 1100, iphone 5c e 1800 de lei… da..is foarte scumpe..ce sa zic… S4 sigilat 1600-1700, htc one 1700, … documenteaza

 • Serban

  Unde e iphone 5 sigilat 1600? Dar sa nu fie cu gevey, nu te contrazic vreau doar un pont ca eu am luat cu 1900 si cu 1600 as mai lua si pt prietena.

 • ionut

  @Cristi@ : fa-mi si mie rost de iph 5 sigilat cu 16 mil ca vreau sa cumpar. Serios vb! pot sa-ti spun insa ca am gasit samsung S4 cumparat de 2 sapt cu garantie si factura, impecabil, cu 14 mil…am avut S1, S2 si S3 dar nu m-au multumit..momentan am un 4s care merge mult mai bine ca si s3-ul..

 • irina

  Cristi@, te afli printre appletarzi bogați. :)) Noi,aștia cu Androizi suntem niște săracii. Niște rupți în buzunar, care de nervi ca nu ne permitem un iPhone, criticam. În România, n-ai iphone, nu exiști. Știți cu ce asociez iphone-ul? Cu romanu’ mediu, care face un efort financiar pentru un Apple.
  semnează,o sărăcie cu Sony