Apple dezvolta un sistem inteligent care ar permite controlarea unor functii ale masinilor folosind un iPhone

  Compania Apple dezvolta in mod constant noi tehnologii pentru produsele sale prezente si viitoare, iar intr-un brevet de inventie trimis spre inregistrare in luna iunie in Europa avem descris un sistem inteligent care ar permite controlarea unor functii ale masinilor folosind un iPhone. Mai exact, Apple sustine ca ar putea utiliza functia geofence si un accesoriu special pentru a permite actionarea diverselor functii ale unei masini folosind un terminal iPhone. Geofence-ul este un sistem care actioneaza diverse functii in iOS in momentul in care un utilizator intra sau iese dintr-o anumita zona geografica stabilita de catre el, iar in cazul sistemului prezentat pentru masini, functiile ar fi activate in momentul in care utilizatorul se apropie de autovehiculul sau.

The first signal can identify a current or future location of the vehicle. The mobile phone can generate one or more virtual geofences based at least in part on the location of the vehicle as determined from the first signal. For example, a geofence can be defined as a circular boundary centered on the vehicle’s location, the radius being equal to a pre-defined distance. The mobile phone can repeatedly estimate its own location.

  Mai exact, un iPhone poate comunica cu accesesoriul implementat in masini, iar in momentul in care utilizatorul se apropie de aceasta el poate fi utilizat: pentru a debloca usile, pentru a porni sistemul de incalzire a masinii sau cel de dezghetare a geamurilor, pentru a localiza masina, pentru a deschide portbagajul, pentru a porni incalzirea scaunelor si multe altele. Ambele dispozitive si-ar monitoriza locatia prin GPS, iar cand utilizatorul s-ar apropia de masina, iPhone-ul si accesoriul ar comunica prin Bluetooth LE sau Wi-Fi pentru a actiona diversele functii. Mai mult decat atat, Apple sustine ca dispozitivele pot comunica inclusiv printr-o conexiune de date, iar la alegere utilizatorul poate seta un timer care actioneaza respectivele functii la o ora prestabilita.

Upon detecting that the mobile phone has crossed a geofence (e.g., generally or in a particular direction), the mobile phone can generate and transmit a second signal to the vehicle. The accessory can control or coordinate control of one or more vehicle functions in response to receipt of the second signal.

  Tehnologia descrisa de catre Apple acum nu este nici pe departe noua, exista deja sisteme care pot indeplini aceleasi functii fara probleme, insa a avea totul nativ in iPhone reprezinta un mare, mare plus pentru utilizatori. Desigur ca nu se stie cand sau daca vom vedea vreodata sistemul implementat in terminalele noastre, insa este bine de stiut ca Apple lucreaza la asa ceva.