Apple obtine o noua victorie legala importanta impotriva Samsung

  Cu aproape doi ani de zile in urma, compania Samsung a introdus in Coreea de Sud un proces impotriva celor de la Apple, incercand sa scoata din vanzare mai multe iDevice-uri in baza unor presupuse incalcari ale unor brevete de inventie. Dupa multe sedinte de judecata si multi bani cheltuiti de catre ambele companii, astazi instanta care a prezidat cazul a dat castig de cauza celor de la Apple in batalia cu Samsung, refuzand sa interzica vanzarea terminalelor iPhone 4S, iPhone 5 si iPad 2, insa refuzand sa acorde celor de la Samsung daune de 95.100$. Desi Samsung a sustinut ca Apple a incalcat brevete de inventie ale sale care prezinta tehnologii prin care por fi afisate rezumate ale mesajelor primite in terminale, dar si metode prin care pot fi trimise mesaje catre grupuri, dovezile aduse in fata instantei nu au convins-o sa ii acorde castig de cauza.

A judge at the Seoul Central District Court said Apple products such as the iPhone 4S, iPhone 5 and iPad2 did not violate Samsung patents on short message display methods and messaging grouping features. The court ruled against a sale ban on the products and threw out Samsung’s claim for 100 million won ($95,100) in damages. “We are glad the Korean court joined others around the world in standing up for real innovation and rejecting Samsung’s ridiculous claims,” Apple Korea spokesman Steve Park said.

  Aceasta victorie a celor de la Apple vine in urma unei obtinute recent in SUA care i-a oferit daune de 280 de milioane de dolari in baza unor incalcari ale unor brevete de inventie pentru mai multe terminale ale sale, americanii avand optiunea de a scoate din vanzare acele dispozitive. Practic in ultima vreme Apple a reusit sa demonstreze instantelor ca Samsung i-a copiat tehnologiile si nu doar atat, iar pana acum Samsung are de platit aproape 900 de milioane de dolari catre Apple drept daune pentru incalcarea brevetelor sale de inventie, iar lucrurile ar putea merge mult mai departe.