Prima Pagina Apple Apple obtine o noua victorie legala importanta impotriva Samsung

Apple obtine o noua victorie legala importanta impotriva Samsung

  Cu aproape doi ani de zile in urma, compania Samsung a introdus in Coreea de Sud un proces impotriva celor de la Apple, incercand sa scoata din vanzare mai multe iDevice-uri in baza unor presupuse incalcari ale unor brevete de inventie. Dupa multe sedinte de judecata si multi bani cheltuiti de catre ambele companii, astazi instanta care a prezidat cazul a dat castig de cauza celor de la Apple in batalia cu Samsung, refuzand sa interzica vanzarea terminalelor iPhone 4S, iPhone 5 si iPad 2, insa refuzand sa acorde celor de la Samsung daune de 95.100$. Desi Samsung a sustinut ca Apple a incalcat brevete de inventie ale sale care prezinta tehnologii prin care por fi afisate rezumate ale mesajelor primite in terminale, dar si metode prin care pot fi trimise mesaje catre grupuri, dovezile aduse in fata instantei nu au convins-o sa ii acorde castig de cauza.

A judge at the Seoul Central District Court said Apple products such as the iPhone 4S, iPhone 5 and iPad2 did not violate Samsung patents on short message display methods and messaging grouping features. The court ruled against a sale ban on the products and threw out Samsung’s claim for 100 million won ($95,100) in damages. “We are glad the Korean court joined others around the world in standing up for real innovation and rejecting Samsung’s ridiculous claims,” Apple Korea spokesman Steve Park said.

  Aceasta victorie a celor de la Apple vine in urma unei obtinute recent in SUA care i-a oferit daune de 280 de milioane de dolari in baza unor incalcari ale unor brevete de inventie pentru mai multe terminale ale sale, americanii avand optiunea de a scoate din vanzare acele dispozitive. Practic in ultima vreme Apple a reusit sa demonstreze instantelor ca Samsung i-a copiat tehnologiile si nu doar atat, iar pana acum Samsung are de platit aproape 900 de milioane de dolari catre Apple drept daune pentru incalcarea brevetelor sale de inventie, iar lucrurile ar putea merge mult mai departe.

 • Gabi

  In ultimul timp vad ca Apple e intr-o continua creștere si asta ma bucura foarte mult . Din nou s-a arătat dreptatea si se dovedește ca Samsung au copiat Apple . Acum tot ce pot spera este ca Samsung sa primească exact ceea ce merita …

 • Vik1

  @Gabi .. si ce merita samsung? apple cum copiaza acum android tot ar trebui sa fie pedepsita oare ? macar opritiva din a comenta ca niste copii de 12 ani .. uitativa la tot ce e in jurul vostru .. totul se aseamana .. toate obiectele dintro categorie au aceiasi forma si totusi nimeni nu a apelat la ceea ce apeleaza apple acum .. tot ceea ce face samsung e ceva normal .. intodeauna a fost asa cineva inventeaza si restul inoveaza

 • sori

  Gabi – cum a demonstrat acest proces ca Samsung a copiat Apple ? Ai citit macar despre ce era vorba ? Apple era cea acuzata, nu Samsung . Ca acuzatiile nu au fost acceptate e o alta poveste .

 • AKK

  Sa inteleg ca Samsung a pierdut nu doar in SUA (unde unii spuneau ca legea tine cu americanii), ci chiar si la ei acasa 🙂 Concluzia e clara.

 • Seby

  Multi de aici cred ca aveti intre 12 si 15 ani , sau cel putin asa ganditi. Eu vad clar cum se copie intre ei incontinuuuuu , ce idee ii vine azi la unu din ei a doua zi o implementeaza si ceilalti si tot asa…..
  Apple a inovat o data cu mult timp in urma si de atunci sta in loc si nici nu da semne ca poate mai mult , sunt fan apple si am avut si inca mai am diferite idevice-uri si din acest motiv pot spune clar ca simt pe zi ce trece ca raman in urma….
  Apple de ceva vreme incoace in loc sa vina cu ceva idei stau si “plang” si se agata de trecut si chestia asta eu ca si client al lor o simt.
  Sa fim seriosi , toti se copie intre ei si o fac in egala masura……procesele lor si toate chestiile astea pentru noi sunt egale cu zero. Eu unu nu dau nici doi bani pe cat cat castiga unu de la celalalt si nu ma incalzeste cu nimic faptul ca azi apple castiga un proces in fata celor de la samsung sau ca maine e invers sau ca poimaine microsoft castiga in fata apple s.a.m.d.
  Din curiozitate vreau sa-l intreb pe Gabi si pe cei ce gandesc ca el , cu ce il ajuta pe el treaba asta , ai auzit cumva pe strada pe cineva cu un device android spunand “uite ala are iphone hai sa-l lasam sa treaca primul ca apple a castigat inca un proces….” , sau probabil acum idevice-urile tale te ajuta sa zbori , spune-mi si mie sa stiu si eu ca sa nu mai stau sa dau din picioare ca un android sau WP si sa zbor ca un apple ce sunt…….penibil.