Fleksy este prima alternativa pentru tastatura virtuala disponibila in iOS 7

  Multi posesori de iDevice-uri si-ar dori sa aiba posibilitatea de a isi personaliza terminalele fara a utiliza o solutie de jailbreak, iar incepand de astazi exista optiunea de a schimba aspectul tastaturii virtuale din terminalele noastre. Fleksy este aceasta alternativa si vorbim despre o companie care a reusit sa convinga dezvoltatorii unor aplicatii pentru iOS 7 sa implementeze in propriile titluri o simpla linie de cod care permite schimbarea aspectului tastaturii virtuale. Aceasta modificare este disponibila utilizatorilor printr-o optiune prezenta in meniul de setari al 4 aplicatii prezente in App StoreWordbox, GV Connect, Launch Center Pro si Blindsquare, iar utilizatorii o pot alege foarte rapid dupa instalare.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9YP5goKA4dQ&w=580&h=370]

  Despre Fleksy v-am vorbit cu destul timp in urma si v-am spus ca tastatura reprezinta o realizare importanta, insa la fel de importanta este si ceea ce ofera dezvoltatorul sau astazi. Cu ajutorul unui SDK oricine poate implementa aceasta tastatura prin doar o linie de cod si daca indeajuns de multi dezvoltatori o vor face disponibila, atunci succesul ei va genera interes pentru dezvoltarea altor alternative. Din pacate aceasta modificare va fi disponibila doar in aplicatiile care au implementat SDK-ul Fleksy si nu in intregul iOS, asa ca ramane de vazut cat de entuziasmati vor fi oamenii de schimbare, chiar daca la o prima vedere ea pare a fi extrem de buna.

  Partea si mai proasta a intregii povesti este ca SDK-ul trebuie actualizat la fiecare lansare a unei versiuni majore a iOS, insa poate in acest mod Apple va intelege ce-si doresc cu adevarat utilizatorii.