Apple a implementat in OS X o comanda secreta care actioneaza o functie ce genereaza Bitcoins?

  Bitcoin este o moneda virtuala a carei valoare a atins cifre record in ultima vreme, ea fiind extrem de greu de obtinut si implicit extrem de cautata. Principala metoda pentru a crea bitcoin implica utilizarea puterii de procesare a unui calculator pentru a efectua diverse calcule matematice, care in final genereaza bitcoins in valori echivalente cu puterea de procesare utilizata pentru ele. Avand in vedere ca vorbim despre o moneda extrem de dorita de catre oameni, cineva s-a gandit sa faca o gluma extrem de proasta si a publicat imaginea de mai sus.

  In imagine se spune ca inca din anul 2009 Apple a inclus in OS X o functie care foloseste puterea de procesare a Mac-urilor pentru a genera bitcoins, o comanda fiind data pentru cei interesati. Desigur ca acea comanda sterge toate fisierele prezente in Mac-urile utilizatorilor, unii urmand indicatiile din poza si reusind sa-si stearga tot din Mac-uri. Desigur ca glume de acest gen au aparut si in trecut, unele chiar pentru iPhone, iar voi trebuie sa le ignorati cu desavarsire.

5 COMENTARII

  1. rm este o comanda folosita pentru a sterge fisiere
    -rf este un modificator pentru a sterge subdirectoarele unui director
    /* este un echivalentul “orice”

    deci comanda pe care ai mentionat-o ar trebui sa stearga tot ce este in root-ul mac-ului.

    Nu stiu ce unde unde naiba iei articolele dar asta sigur este unul ideal pentru ziua de 1 aprilie :))

  2. NUUUUU! E o comanda terminal care sterge toate fisierele, nu va luati indicatiile tehnice de pe 4chan! “Do not try this at home – or anywhere else, come to that. In reality, typing rm -rf/* on a Unix system (including Mac OS X) tells your computer to delete all of your files and folders.”

  3. Lol!!! Asa ceva? Anyway, sa generezi (sa faci minerit) bitcoins cu un pc/mac (cu pl video) nu se mai poate de cateva luni bune, avand in vedere rata de dificultate… Pt asta au aparut de ceva vreme chip-urile ASIC…