Prima Pagina Apple Apple a implementat in OS X o comanda secreta care actioneaza o...

Apple a implementat in OS X o comanda secreta care actioneaza o functie ce genereaza Bitcoins?

  Bitcoin este o moneda virtuala a carei valoare a atins cifre record in ultima vreme, ea fiind extrem de greu de obtinut si implicit extrem de cautata. Principala metoda pentru a crea bitcoin implica utilizarea puterii de procesare a unui calculator pentru a efectua diverse calcule matematice, care in final genereaza bitcoins in valori echivalente cu puterea de procesare utilizata pentru ele. Avand in vedere ca vorbim despre o moneda extrem de dorita de catre oameni, cineva s-a gandit sa faca o gluma extrem de proasta si a publicat imaginea de mai sus.

  In imagine se spune ca inca din anul 2009 Apple a inclus in OS X o functie care foloseste puterea de procesare a Mac-urilor pentru a genera bitcoins, o comanda fiind data pentru cei interesati. Desigur ca acea comanda sterge toate fisierele prezente in Mac-urile utilizatorilor, unii urmand indicatiile din poza si reusind sa-si stearga tot din Mac-uri. Desigur ca glume de acest gen au aparut si in trecut, unele chiar pentru iPhone, iar voi trebuie sa le ignorati cu desavarsire.

 • Mihnea

  rm este o comanda folosita pentru a sterge fisiere
  -rf este un modificator pentru a sterge subdirectoarele unui director
  /* este un echivalentul “orice”

  deci comanda pe care ai mentionat-o ar trebui sa stearga tot ce este in root-ul mac-ului.

  Nu stiu ce unde unde naiba iei articolele dar asta sigur este unul ideal pentru ziua de 1 aprilie :))

 • cristi

  omule… pune cuvantul FARSA in titlu ca era sa bag repede comanda in terminal dupa ce am vazut poza!

 • Constantin Barbu

  NUUUUU! E o comanda terminal care sterge toate fisierele, nu va luati indicatiile tehnice de pe 4chan! “Do not try this at home – or anywhere else, come to that. In reality, typing rm -rf/* on a Unix system (including Mac OS X) tells your computer to delete all of your files and folders.”

 • JPN

  Zaone , nu ai folosit Linux niciodata ? rm -rf 🙂

 • DB

  Lol!!! Asa ceva? Anyway, sa generezi (sa faci minerit) bitcoins cu un pc/mac (cu pl video) nu se mai poate de cateva luni bune, avand in vedere rata de dificultate… Pt asta au aparut de ceva vreme chip-urile ASIC…