evasi0n7 instaleaza un App Store chinezesc in locul Cydia pentru anumiti utilizatori

  Lansarea evasi0n7 fara suport pentru Cydia si fara ca foarte multa lume sa stie a fost surprinzatoare pentru extrem de multe persoane, insa este cel care i0n1c ne ofera cateva detalii ce prezinta o parte diferita a echipei Evad3rs. Se pare ca utilizatorilor chinezi nu le este instalata Cydia in iDevice-uri, ci un magazin de aplicatii chinezesc, unul pe care alti utilizatori nu il vor avea instalat. Desi Evad3rs nu au oferit detalii in legatura cu acest lucru, i0n1c sustine ca la mijloc ar fi faptul ca echipa ar fi primit bani de la compania care detine acel magazin de aplicatii pentru a inlocui Cydia cu aplicatia proprie.

  Conform hackerului i0n1c, companiile chinezesti ar fi dispuse sa plateasca sute de mii de dolari pentru a-si avea aplicatiile instalate automat de un jailbreak, iar Evad3rs sunt acuzati ca ar fi luat bani de la ele. Acest lucru ar putea fi adevarat, avand in vedere ca donatiile facute celor de la Evad3rs ajung la o asociatie care lupta pentru protejarea drepturilor intelectuale si nu direct la ei. Indiferent care ar fi adevarul, cei de la Evad3rs ar trebui sa dezvaluie modul in care functioneaza evasi0n7 pentru cei din China si sa le ofere solutii de a instala Cydia.

  Munca hackerilor trebuie rasplatita si instalarea unui App Store tert nu ar fi o problema atat timp cat ei ar primi bani si ar oferi solutii de a instala Cydia separat.

UPDATE: Se pare ca utilizatorii pot instala Cydia, insa optiunea este nativ deselectata prin aplicatia evasi0n7, iar instalarea include si App Store-ul tert. Mai mult decat atat, acel App Store permite instalarea de aplicatii piratate in iDevice-uri.