Prima Pagina Cydia Evad3rs explica lansarea timpurie a evasi0n7 si problemele App Store-ului cu aplicatii...

Evad3rs explica lansarea timpurie a evasi0n7 si problemele App Store-ului cu aplicatii piratate

  Evad3rs au fost acuzati in cursul acestei zile ca “s-au vandut” unei companii chineze pentru a lansa evasi0n7 in ideea de a implementa un magazin cu aplicatii piratate, dar de frica faptului ca ar putea pierde 1 milion de dolari, bani promisi pentru solutia de jailbreak, daca geohot reusea sa finalizeze solutia sa de jailbreak inaintea lor. Intr-o tentativa de a explica tot ceea ce a stat in spatele dezvoltarii si lansarii acestei solutii de untethered jailbreak pentru iOS 7, hackerii au publicat un document in care vorbesc in detaliu despre deciziile pe care le-au luat si motivele in baza carora au fost luate aceste decizii.

  Pentru inceput ei spun ca App Store-ul instalat utilizatorilor chinezi, numit Taig, a fost implementat in baza unui parteneriat cu o companie locala, el fiind considerat de catre hackeri drept o alternativa mai buna decat Cydia, cel putin pentru utilizatorii locali. Mai mult decat atat, ei neaga faptul ca si-ar fi vandut exploit-urile catre aceasta companie, dar si ca ar fi implementat malware in evasi0n7, mai multi experti de securitate acuzandu-i de acest lucru. Codul sursa al evasi0n7 a fost criptat de catre hackeri si mai multi experti in securitate i-au acuzat ca au facut acest lucru pentru a ascunde implementarea unui malware, insa in fapt toate solutiile de jailbreak ar fi fost distribuite in acelasi mod fara malware.

  Mergand mai departe, Evad3rs sustin ca prin colaborarea cu Taig incearca doar sa ofere o alternativa pentru Cydia si nu un App Store cu aplicatii piratate, ei incheind un contract in acest sens cu respectiva companie. Obligandu-se prin contract sa nu distribuie aplicatii piratate, compania Taig nu si-a respectat promisiunile, iar mai multe aplicatii piratate au fost descoperite in magazinul lor, insa cei de la Evad3rs sustin ca in momentul de fata colaboreaza cu reprezentantii companiei pentru a inlatura acel software. Evad3rs au sustinut intotdeauna ca sunt impotriva piratarii, insa lansarea evasi0n7 cu un App Store plin de continut piratat demonstreaza ca lucrurile nu stau chiar asa, desi ei sustin ca nu ar fi avut cunostinta despre existenta unor asemenea pachete.

  In final cei de la Evad3rs explica faptul ca negociind cu saurik pentru compensarea muncii lor, nu au reusit sa ajunga la un acord, acceptand o oferta mult mai buna din partea chinezilor de la Taig. Excluderea lui saurik din procesul de dezvoltare a solutiei de jailbreak a avut loc deoarece el ar fi colaborat cu alte companii din China pentru dezvoltarea unei solutii alternative, Evad3rs luand decizia de a lansa software-ul lor inaintea tuturor, iar pentru a nu isi pierde compensatia au decis sa-si publice munca acum.

  Evad3rs au recunoscut ca au acceptat o suma de bani din partea chienzilor de la Taig pentru lansarea evasi0n7, iar de aici incolo va puteti imagina singuri cum stau lucrurile. Se pare ca interesul pentru a face jailbreak la iOS 7 este extrem de mare, atat de mare incat acum mai multe entitati lucrau in paralel pentru dezvoltarea unor solutii publice de jailbreak, Evad3rs reusind sa aduca un software public inaintea tuturor, insa am o vaga banuiala ca aceasta nu va fi ultima solutie de jailbreak pentru iOS 7.

 • JPN

  Ionica face spume pe twitter . Se pare ca evad3rs au primit 1 million de dolari de la chinezi si asta il scoate din minti . Mare troll ….

 • Corect spus,si munca celorlalti cu un renume foarte micut,va diparea! Felicitari Evader3s!

 • AlexC

  Aici e vorba de multi bani..In concluzie daca se vrea se poate…cine o lanseaza primul ia bani frumosi…

 • alincatalin

  Ehehe, money rules.

 • Anonim

  Acum o sa lanseze pentru bani si solutie pentru activation lock.

 • alincatalin

  Dar cel mai tare ma bucur ca si-a luat-o Ionica! Mai tineti minte cand ne flutura solutii de jailbreak pe la nas si spunea ca le tine pentru el? Comunitatea jailbreak era nimic pentru el. Imi creste inima de bucurie.

 • goguspanac

  dc ar fi introdus un malware in evasion7? sunt constienti si ei ca la un moment dat cineva ar fi gasit acel malware, si toata reputatia si credibilitatea lor s-ar fi dus de rapa … nu cred ca sunt atat de fraieri sa isi dea cu sapa peste degete in halul asta … un milion de dolari e o suma colosala insa nu cred ca s-ar fi compromis pentru bani avand in vedere ca oricum solutia aduce niste banuti, solutiile viitoare si ele vor aduce alti banuti …. daca au luat acesti bani doar pentru implementarea acelui app store chinezesc nu vad nici o problema … eu, care fac jb, nu sunt fortat sa il instalez sau sa il folosesc … daca exista si nu face rau nu ma intereseaza … ba chiar le multumesc chinezilor pentru ca datorita lor a aparut solutia asa rpd

 • Larry

  Cinste lor ,”evaders”, oamenii muncesc cu capul si trebuie sa traiasca din asta. Toti ceilalti care aduc anumite ofense si acuzatii la adresa lor sunt doar ofticati ca au pierdut bani frumosi. Nu obliga nimeni pe nimeni sa faca Jailbreak cu solutia lor, fiecare o face benevol si MOCA. Inca o data bravo evad3rs.

 • Kla

  Asta e cel mai bun exemplu pt proverbul: frate-frate dar banza e pe bani!

 • Doc

  Nici un chinez, sub acoperirea ca ofera prin solutia Taig niste soft piratat, nu plateste 1 milion doar ca sa ofere acces la asa ceva! Doar cine-i prea infantil isi afirma aceasta pozitie de bucurie, crezand ca joaca ceva gratis de pe un site “prieten” chinezesc!

 • JPN

  Sunteti liberi sa nu faceti jb de frica chinezilor care cu siguranta va vor fura din telefon seria de la cardul RATB , parola de la biblioteca precum si numarul de telefon a Ramonei de la etajul 2.

 • Doru

  Ca o completare la ce spune JPN trebuie sa fie foarte rapizi sa scoata inaintea mea cele cateva sute reprezentand salariul meu “foarte mare” ! :))))

 • Doc

  Nici un chinez nu are nevoie de maruntii de RATB, ci cu totul de alte informatii, de la persoane cu mult peste nivelul liceului, ca varsta si business!