Apple incearca din nou sa interzica comcercializarea unor terminale Samsung in SUA

1

  Luna trecuta compania Apple a castigat un nou proces intentat impotriva Samsung, un juriu american acordandu-i nu mai putin de 290 de milioane de dolari drept despagubiri pentru incalcarea unor brevete de inventie. Acest proces a reprezentat doar o alta etapa dintr-o procedura legislativa indelungata inceputa in anul 2011, atunci un judecator refuzandu-le americanilor o cerere de scoatere din vanzare a unor terminale pentru care s-a dovedit o incalcare a unor brevete brevete de inventie si pentru care s-au acordat despagubiri de 1 miliard de dolari. Atacand aceasta decizie, cei de la Apple au obtinut intr-o alta instanta o decizie care le permite sa ceara o rejudecare a refuzului dat de catre judecatorul cauzei initiale, iar zilele trecute Apple a depus o noua cerere pentru interzicerea comercializarii acelor terminale.

It’s important to focus on the asserted patents, not the accused products. Obviously, the products that are named in an April 2011 lawsuit (such as the Galaxy S II) are no longer commercially relevant. But Apple is seeking an injunction that would also cover “any other product not more than colorably different from an Infringing Product as to a feature found to infringe” (which is consistent with the Federal Circuit’s TiVo v. EchoStar opinion).

  Apple a cerut unei instante americane sa initieze pe data de 30 ianuarie un nou proces prin care sa se rejudecere a sa cerere de interzicere a comercializarii unor terminale Samsung, acest proces desfasurandu-se separat de un altul care este programat pentru luna martie a anului viitor. Desi compania Apple incearca sa retraga din vanzare anumite produse ale celor de la Samsung, majoritatea dintre ele sunt atat de vechi incat nici macar nu mai atrag atentia clientilor, insa cei de la Apple incearca sa dovedeasca faptul ca incalcarea proprietatii intelectuale nu este tolerata.