iOS 7 evasion7 jailbreak – merita facut?

  In ultima saptamana am primit nenumarate intrebari in legatura cu utilizarea evasi0n7 pentru a face jailbreak la iOS 7 sau pentru utilizarea p0sixspwn in ideea de a face jailbreak pentru iOS 6.x. Avand in vedere problemele de compatibilitate ale tweak-urilor disponibile in Cydia cu iOS 7, foarte multi utilizatori se intreaba daca este oportuna utilizarea procedurii de p sau nu. Pentru a va raspunde la intrebari ma voi referi intai la iDevice-urile lansate pana in 2013 si mai apoi la cele lansate in 2013.

  Daca aveti un iPhone, iPad sau iPod Touch lansat pana in 2013, atunci utilizarea jailbreak-ului tine in principal de rabdarea voastra si de disponibilitatea de a rezolva diversele probleme ale tweak-urilor. In principiu putine tweak-uri sunt compatibile cu iOS 7, dar problema cea mai mare este ca plugin-urile in baza carora functioneaza ele nu sunt compatibile cu iOS 7. Desi exista diverse patch-uri care rezolva partial problemele de functionalitate, nu veti avea parte de o experienta de utilizare fluida, asa ca eu unul nu pot sa va recomand deocamdata sa faceti jailbreak.

  Daca aveti un iPhone 5S, iPad Air sau iPad Mini cu Ecran Retina, atunci jailbreak-ul nu este pentru voi. Niciunul dintre plugin-urile importante nu este compatibil cu arhitectura de 64 de biti a chip-ului A7, asa ca niciun tweak nu va functiona pe terminalele voastre. Desi se lucreaza la implementarea compatibilitatii cu acest chip, deocamdata niciunul dintre aceste terminale nu va ofera decat posibilitatea de a modifica fisierele interne dupa bunul plac, insa asta cu grija deoarece puteti ajunge rapid in situatia in care veti fi nevoiti sa efectuati un restore.

  Acestea fiind spuse, cel mai probabil dupa Anul Nou se vor rezolva toate problemele, asa ca va trebui sa mai aveti putina rabdare.