Prima Pagina Apple Apple este criticata pentru absenta femeilor din structurile sale de conducere

Apple este criticata pentru absenta femeilor din structurile sale de conducere

  Desi in ultimele luni Tim Cook a facut lobby pentru modificarea legislatiei muncii din SUA, sustinand ca discriminarea de orice tip trebuie sa dispara din companiile americane, iata ca Apple este criticata exact pentru asa ceva. Conform celor de la Bloomberg, principalii actionari ai Apple au criticat compania pentru absenta femeilor din structurile sale de conducere, avand intentia de a aduce problema in discutie la adunarea generala a actionarilor care urmeaza sa aiba loc luna viitoare. Ideea a fost abandonata in urma unor discutii avute cu reprezentanti ai celor de la Apple, o modificare fiind facuta in actul constitutiv al companiei.

Apple is now adding the following language to the charter of the board’s nominating and governance committee: “The nominating committee is committed to actively seeking out highly qualified women and individuals from minority groups to include in the pool from which board nominees are chosen.” While the statement was included in the company’s proxy for the past several years, it hadn’t been part of the company charter, a governing document. Apple also vowed to continue discussions with shareholders about ways to improve diversity, Ruoff said.

  In baza acestei modificari, compania Apple afirma in actul sau constitutiv ca din structurile sale de conducere pot face parte barbati sau femei reprezentanti ai oricaror tipuri de minoritati. Desi din consiliul director al Apple face parte Andrea Jung, fostul CEO al Avon si in curand actualul CEO al Burberry va intra in echipa de vicepresedinti seniori, cei de la Apple vor trebui sa angajeze mai multe femei si nu doar atat. Actionarii sunt suparati ca in consiliul director, si in general in structurile de conducere, pozitiile principale sunt detinute, intr-o majoritate covarsitoare, de catre “barbati albi”, asa ca in viitorul nu foarte indepartat vom vedea reprezentanti ai mai multor minoritati in echipa de conducere a Apple.

 • symplu

  “Primesti acesti mesaj deoarece unul, o parte dintr-un cuvant, sau mai multe cuvinte utilizate de catre tine sunt interzise pe acest website. Ne pare rau, dar pentru a ne proteja de spam trebuie sa iti refuzam comentariul, insa te rugam sa il reformulezi pentru a elimina cuvintele interzise. Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri cauzate!”

  fa-ne si noua o lista, @zaone cu aceste cuvinte, ca ma dispera mesajul asta, si cred ca nu sunt singurul care il primeste.

 • Isove

  Este o mare p stie, nonsens !
  De ce “trebuie” sa angajezi femei, sau barbati, sau de afroamerican, sau o anume mino tate( asta cu mino ritatile ma dispera)
  Angajarea se face pe baza de competenta si nu de altceva !
  Eu daca as avea o companie nu ma inteeeseaza ce fel de siex sau/si min ritate lucreaza ptr aceasta !!! Ma intereseaza afacerea, competenta !
  “Trebuie sa angajam…..” Why?
  O sa o luam razna pana la urma
  Si ne vom trezi ca de fapt fiecare dintre noi se considera o min ritate prt ca de exemplu nu mananca carne , sau gandeste negativ , sau il sacaie fermoarul

 • Isove

  Incep sa cred ca acest site nu poate functiona corect
  Am incercat sa scriu un text extraordinar de decent si ? Bati campii