Microsoft sustine ca smartphone-urile Windows Phone depasesc iPhone-urile in vanzari in 24 de tari

  In cursul zilei de ieri am publicat un articol in care va spuneam ca iPhone-urile nu se descurca, chiar atat de grozav in ceea ce priveste vanzarile globale, cota lor de piata scazand in multe tari importante. In baza acestor informatii, cei de la Microsoft au inceput sa-si laude platforma Windows Phone, sustinand ca smartphone-urile care o ruleaza au intrecut in vanzari iPhone-urile in 24 de piete de pe glob. Adevarul este ca Windows Phone-ul inregistreaza vanzari foarte bune, insa vorbim totusi despre un Q3 2013 in care putini cumparau iPhone-uri si multi asteptau lansarea iPhone 5S.

We’ve seen record sales of Windows Phone this holiday worldwide, nearly doubling phone sales during Christmas week (YOY). In the third quarter this year, according to IDC, Windows Phone reinforced its position as a top three smartphone operating system and was the fastest-growing platform among the leading operating systems with 156% year-over-year gain. Windows Phone is the number two smartphone operating system in 14 markets, and shipped more units than iPhone in 24 markets in Q3.

  Desi Microsoft are adevarate motive de lauda pentru platforma sa in baza cifrelor publicate pentru Q3 2013, ramane sa vedem luna aceasta daca performantele platformei Windows Phone vor fi la fel de bune, avand in vedere ca Apple contorizeaza in ultimele 3 luni vanzari puternice pentru iPhone-urile sale.

13 COMENTARII

  1. Da foarte bine,exista telefoane cu w8 gen nokia 520 care sunt 600 lei,majoritatea isi cumpara acest telefon pentru ca este iefin si nu-si permit ceva high end,si totusi ios este sus.
    Nu prea se poate compara android/windows cu ios,pentru simplu fapt ca ios este pus doar pe iphone care costa de la 2500lei+ cu android/windows care sunt puse pe orice speta de telefon.

  2. Ii impiedeca cineva pe cei de la Apple sa puna iOS pe mai multe telefoane ?
    Se impiedeca singuri si or sa ajunga si cu iOS la o cota de piata ca cea a OSX adica 7.5% .
    Si nu vor mai reveni de acolo niciodata .
    Orice minune tine 3 zile, iar timpul iPhone-ului s-a cam dus . Lumea se va orienta spre telefoane mai ieftine care justifica pretul platit .
    Cam orice telefon de 200 euro poate sa faca acum ce face un iPhone de 7-800 .

  3. Daca nu iti permiti zici ca este la fel/mai bun android/windows:))
    Sunt “faneboys apple”:X.in fine,am avut tableta android,acum am ipad,nu se comapara,jocurile pe ipad merg de 100 de ori mai bine ca pe saracia de android,unde luam numai erori,gen browser has stopped,jocurile mergeau cu lag,exemple(order and chaos,heroes and chaos,real racing 2 3,asphalt 7.8) si la grafica nu mai vorbim,nu are o treaba android game vs ios games.
    Decat android/windows mai bine ios.
    Pai numa softu de la iphone/ipad valoreaza 40% din produsul final,de ce?
    Pentru ca se misca extraodinar de bine si totul functioneaza ca la carte,fara lag.fara crash.etc.

  4. Zetox ce chinezarie de tableta aveai tu mama cu android ? Ia iati tu ultimul model de tableta de la samsung si vezi cum se misca. Nu mai manca rahat aiurea. Am avut un iphone 4,ios7 mergea de rahat ce-a mai mare prostie din partea la apple ca a oferit update,mi-am luat iphone 4s,merge un pic mai bine,dar tot se mai blocheaza. Acuma am iphone 5 si pot spune ca sunt satisfacut cum se misca ios7. Asa ca nu mai vorbi in nestiinta si nu mai ridica la slavi atat de mult pe cei de la apple

  5. Zetox de ce te chinui singur?!!!! Am incercat sa traduc ce ai spus acolo , dar se pare ca limba folosita de tine nu exista.
    Din ce inteleg eu , tu incerci sa ne spui ca ios este impecabil :)))))))))))…..ca si client foarte vechi al firmei apple iti garantez ca te inseli amarnic si vorbesti in necunostinta de cauza.

  6. Zetox e genul de fanboy care sta non stop cu iphon-ul in mana si mangaie marul de pe spate cum Smiggle mangaie inelul “MY PRECIOUS” :)))

  7. Microsoft “a dat lovitura”, daca se poate spune asa, cu Lumia 520 care e un telefon bun pentru pretul pe care-l are, dar ar fi o observatie de facut: cine si-a cumparat un Lumia 520 cu siguranta ca n-a trecut de la i5 sau Z1 ci, mai mult ca sigur, a facut trecerea catre touchscreen de la un telefon cu taste (sau eventual tot de la vreun touch, dar din ala neimportant). Ce-o sa se-ntample cu Microsoft cand cumparatorii astia (care au dat de gustul “atingerii” adevarate) se vor uita (si) in gradinile celelalte (ca deh!, fiecare vrea din ce in ce mai bine, nu?)?
    Atunci vom vedea daca vanzarile astea se perpetueaza sau doar au fost o halta catre “gara principala”.

  8. Zetox are perfecta dreptate. In plus desi eu sunt fan apple le cumpar la copii Android si Windows Phone dar nu ca asta si-ar dori ei ci doar ca acestea necesita un buget redus.
    Cine a avut un Iphone NOU greu isi va dori vreodata alt telefon. Si chiar daca pentru o perioada este tentat de un Android sau Windows Phone cu siguranta la urmatoarea lansare de Iphone va fi din nou tentat sa revina.
    Eu am avut Iphone 2,3G,4,4s . Imi doream 5s, dar IoS 7 mi se pare prea adolescentin.
    Ma pastrez pentru I6 pentru care as plati avans de acum…

  9. george: asa este , iphone 4 este un telefon lansat in 2011 impreuna cu samsung s1,si iphone 4 inca primeste update,s1 cea facut? are cumva 4.4 :))) sau s2?
    Asta e diferenta intre un android de 2 lei si apple.
    am avut un nexus 7,cu quad core ,cica optimizat pentru jocuri,iti garantez ca a fost o experienta de cacao sa nu zic…,
    Bucurati-va de frumusetea de droizi cu lag si has stopped,muhaha:))) dai pe google ipad air vs sa,sung 2014 ,game test, web browsing ,sa vezi lag pe tableta cu n spe core-uri si 3 gb ram:))))
    Asa ca lasati- ma cu ultima varianta de tableta

  10. @zetox. Parca iPhone 4 s-a lansat in 2010. Eu am iPhone 4 si inca sunt multumit de el. Sunt de acord cu tine. Atat androidul cat si WP-ul nu au grafica in aplicati si jocuri la nivelul iOS, iar jocurile mai au unele probleme chiar pe ultimile devicere-uri cu android, nu mai spun de WP. Am avut galaxy note, la momentul acela era cel mai potent android de pe piata. Mi-am cumparat modern combat si nu mergea pe el, iar cei de la Gameloft mi-au dat in compenasatie alt joc, NOVA 3 parca.