Apple ar fi ales deja companiile care vor produce iPhone 6

 

  Timp de mai bine de 4 ani de zile compania Apple s-a bazat pe un singur partener pentru fabricare versiunii principale a iPhone, insa incepand cu iPhone 6 lucrurile ar urma sa se schimbe. Daca in prezent doar taiwanezii de la Foxconn produc iPhone 5S in propriile fabrici, incepand cu iPhone 6 ei ar urma sa primeasca doar jumatate dintre comenzile pentru terminale. Cei de la Apple ar fi decis sa imparta comenzile pentru terminale iPhone 6 intre Foxconn si cei de la Pegatron, insa contractele nu au fost deocamdata semnate.

Taiwan’s Pegatron Corp, an assembler of Apple’s iPhone 5C, is expected to win half of the orders from the US tech giant for its next smartphone model, a report said on Thursday. In order to meet the demand, Pegatron has started building a new plant at Kunshan, a satellite city near Shanghai where all its iPhones are assembled, the Liberty Times said without identifying its source. The paper said the Kunshan plant is scheduled to become operational in the middle of the year and start mass production late this year, when Apple is expected to roll out its iPhone 6.

  Pegatron asambleaza in momentul de fata terminalele iPhone 5C si unele tablete iPad Mini, iar pentru a face fata viitoarelor comenzi construieste o noua fabrica in China. Acea fabrica va deveni operationala in perioada de mijloc a acestui an, deci la timp pentru a incepe sa produca primele unitati ale iPhone 6, care ar urma sa ajunga pe piata in toamna. In baza noilor comenzi plasate de catre Apple, cei de la Pegatron estimeaza ca vor castiga putin peste 2 miliarde de dolari anual in plus, asa ca pare destul de plauzibila teoria privind injumatatirea comenzilor pentru viitorul terminal.

  In ultimii 2 ani Apple a avut probleme cu fabricile Foxconn care produceau terminale cu destule defecte de fabricatie si acest lucru probabil i-a motivat pe cei din Cupertino sa aleaga Pegatron pentru a produce o parte dintre principalele sale terminale. Pe de alta parte, Apple are nevoie de producatori suplimentari pentru a satisface cererea de pe piata, asa ca e posibil ca in aceasta toamna sa asistam la noi recorduri de vanzari si perioade de asteptare mai mici pentru comenzi.