Samsung Galaxy S5 va fi lansat cel tarziu in luna aprilie, va include citititor de amprente si un posibil scanner de retina

  Lansarea iPhone 5S a generat o scadere semnificativa a vanzarilor terminalelor Samsung Galaxy S4, iar Samsung incearca sa contra-atace miscarea celor de la Apple cu o lansare a Samsung Galaxy S5. Conform celor de la Bloomberg, noul terminal al companiei Samsung ar urma sa ajunga pe piata cel tarziu in luna aprilie si el va contine doua noutati care ar urma sa ii ofere un avataj in fata iPhone 5S. Prima noutate este un cititor de amprente care va aduce dispozitivul la acelasi nivel cu smartphone-ul companiei Apple, Touch ID fiind una dintre cele mai populare functii ale iPhone 5S.

We’ve been announcing our first flagship model in the first half of each year, around March and April, and we are still targeting for release around that time. When we release our S5 device, you can also expect a Gear successor with more advanced functions, and the bulky design will also be improved.

  Cea de-a doua noutate este mai mult o posibilitate deoarece vorbim despre un potential scanner a retinei. Cei de la Samsung ar intentiona sa implementeze o asemenea componenta in ideea de a creste securitatea terminalelor sale, un scanner pentru retina fiind mult mai sigur decat un cititor de amprente, precum Touch ID-ul. Daca la toate acestea adaugam si un design complet nou pentru viitorul terminal, plus un procesor de 64 de biti, atunci avem un dispozitiv care cu siguranta va afecta vanzarile terminalului iPhone 5S, insa nu il va intrece, desi se va apropia simtitor.

  Samsung Galaxy S5 este privit de multi ca un dispozitiv care are capacitatea de a genera mai multe vanzari decat oricare alte smartphone-uri Samsung lansate pana in prezent, asa ca ramane sa vedem ce vor aduce coreenii pe piata.