Acordul de licentiere dintre Apple si Nokia este valabil pentru urmatorii aproape trei ani de zile

0

  Cu mai bine de doi ani de zile in urma am aflat ca intre Apple si Nokia a fost incheiat un acord de licentiere reciproca a unor tehnologii, cei de la Nokia incasand si anumite sume de bani de la Apple. Desi pana acum nu s-a stiut pe ce perioada a fost incheiat acest acord de licentiere dintre cele doua companii, ei bine iata ca aflam multumita unui proces in care este implicata Apple. Intr-o motiune depusa de catre Samsung la o instanta americana, cei de la Samsung sustin ca acordul dintre cele doua companii expira pe data de 31 decembrie 2016, adica peste aproape 3 ani de zile.

Late last week, Samsung responded to Apple’s renewed (post-appeal) motion for a permanent injunction, and the following passage from Samsung’s filing basically says that it was a five-and-a-half-year deal. In the injunction context it’s in Samsung’s interest to argue that the Apple-Nokia deal was a comprehensive, reasonably long-term license deal. While it must have some factual basis for arguing that the agreement “covers the period from June 12, 2011 to December 31, 2016”, I would be careful in light of Samsung’s interest in a particular interpretation.

  Samsung a adus in discutie data, deoarece Apple a sustinut ca acordul incheiat cu Nokia este unul temporar, insa in realitate el este valabil pentru 5 ani si jumatate de zile, o perioada destul de lunga. Samsung a fost acuzata ca a obtinut informatii de acest gen fara drept deoarece avocatii sai au partajat in mod ilegal detaliile acordului dintre Apple si Nokia, cei de la Samsung fiind acum judecati de catre o instanta americana pentru aceasta incalcare a confidentialitatii actului.