Acordul de licentiere dintre Apple si Nokia este valabil pentru urmatorii aproape trei ani de zile

  Cu mai bine de doi ani de zile in urma am aflat ca intre Apple si Nokia a fost incheiat un acord de licentiere reciproca a unor tehnologii, cei de la Nokia incasand si anumite sume de bani de la Apple. Desi pana acum nu s-a stiut pe ce perioada a fost incheiat acest acord de licentiere dintre cele doua companii, ei bine iata ca aflam multumita unui proces in care este implicata Apple. Intr-o motiune depusa de catre Samsung la o instanta americana, cei de la Samsung sustin ca acordul dintre cele doua companii expira pe data de 31 decembrie 2016, adica peste aproape 3 ani de zile.

Late last week, Samsung responded to Apple’s renewed (post-appeal) motion for a permanent injunction, and the following passage from Samsung’s filing basically says that it was a five-and-a-half-year deal. In the injunction context it’s in Samsung’s interest to argue that the Apple-Nokia deal was a comprehensive, reasonably long-term license deal. While it must have some factual basis for arguing that the agreement “covers the period from June 12, 2011 to December 31, 2016”, I would be careful in light of Samsung’s interest in a particular interpretation.

  Samsung a adus in discutie data, deoarece Apple a sustinut ca acordul incheiat cu Nokia este unul temporar, insa in realitate el este valabil pentru 5 ani si jumatate de zile, o perioada destul de lunga. Samsung a fost acuzata ca a obtinut informatii de acest gen fara drept deoarece avocatii sai au partajat in mod ilegal detaliile acordului dintre Apple si Nokia, cei de la Samsung fiind acum judecati de catre o instanta americana pentru aceasta incalcare a confidentialitatii actului.