Iata care au fost cele mai utilizate smartphone-uri si tablete in 2013 si cat trafic au consumat ele

  Actix este o companie specializata pe dezvoltarea de software menit sa monitorizeze felul in care sunt utilizate terminalele mobile, iar recent ea a publicat un studiu privind utilizarea iDevice-urilor in SUA si Europa. Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, iPhone 4S, iPhone 5 si iPhone 4 se plaseaza in prima pozitie in ceea ce priveste navigarea pe internet, ele fiind urmate la foarte mare distanta de catre principalele terminale Samsung. In top regasim si iPhone 3GS sau iPad 2, restul intrarilor fiind dominate de catre Samsung si Blackberry, HTC One si HTC One X gasindu-si loc printre ele.

  In ceea ce priveste traficul de internet consumat de catre aceste terminale, iDevice-urile se plaseaza din nou pe primele pozitii, la distanta foarte mare de terminalele Samsung, un lucru despre care am tot auzit in ultimii ani. In medie cel mai utilizat iDevice a consumat cate 15 MB in fiecare ora a anului 2013, aceasta rata de utilizare afectand serios retelele operatorilor de telefonie mobila din SUA, dar si din Europa.

  Studiul a fost desfasurat de catre cei de la Actix prin monitorizarea utilizarii terminalelor mobile de catre subiecti participanti la actiune.