Prima Pagina Apple Un analist roman face o previziune foarte curajoasa pentru 2014 in legatura...

Un analist roman face o previziune foarte curajoasa pentru 2014 in legatura cu Apple si Microsoft

  In 2013 un analist extrem de curajos a spus ca Apple si Microsoft ar putea fuziona in cativa ani si a fost considerat, cel mai probabil pe buna dreptate, a fi nebun, insa viitorul va decide cine are dreptate. In 2014 analistul roman Horace Dediu al celor de la Asymco sustine ca vanzarile totale de produse Apple si cele totale de PC-uri ar putea fi cel putin egale. Da, ati citit bine, practic vanzarile cumulate de iDevice/Mac-uri ar putea fi egale sau mai mari decat cele totale de PC-uri , raportandu-ne la intregul, si previziunea in sine este foarte curajoasa.

Today the situation is quite different. The total number of platform products Apple sold in 2013 was about 260 million The total number of users Apple has is above 550 million. But the bigger story is how Apple’s mobile platform has nearly reached the sales volume of Windows. In 2013 there were only 1.18 more Windows PCs than Apple devices sold. Odds are that in 2014 they will be at parity.

  In 2013, 309 milioane de PC-uri au fost vandute in lumea intreaga, 16.3 milioane dintre ele fiind Mac-uri, in timp ce Apple a vandut 260 de milioane de produse. Vanzarile de PC-uri au scazut cu 29 de milioane de unitati fata de anul 2012, iar daca vorbim despre o scadere similara pentru anul 2014, atunci previziunea analistului s-ar putea adeveri. Daca scoatem Mac-urile din calculul initial, ajungem la 293 de milioane de PC-uri, iar daca mai reducem inca 29 de milioane de unitati ajungem la o posibila cifra de vanzari de  274 de milioane de unitati pentru 2014.

  Presupunand ca Apple ar vinde cu minim 14 milioane de produse mai mult in 2014, atunci ar exista o egalitate intre Apple si toti producatorii de PC-uri, cel putin in ceea ce priveste numarul de produse vandute intr-un an. Desigur ca aceasta comparatie nu este chiar atat de corecta, insa ea demonstreaza cat de mult a evoluat Apple de la compania care in anii ’90 a fost salvata de la faliment de Bill Gates.

 • Ovi

  Nu de “Bill Gates” , poate Steve Jobs 🙂

 • @Ovi: Bill Gates.

 • Sorin

  La rece vorbind este la mijloc. Probabil fara investitia lui Bill gates de 150 mil in 97 probabil Apple s-ar fi dus (dar tot timpu va exista probabilitatea sa nu) pe cand daca nu era Steve jobs si echipa lui, putea fi o investitie si de xxxxx milioane daca nu exista aceasta echipa de creatie a lui Steve. La rece nu banu salveaza o companie, ci omul.Iar aici asociem pe bill gates cu banu si pe steve jobs ca om.

 • Ionutz51

  Probabil in ultima fraza ai vrut sa zici Microsoft, nu?

 • adzzz

  Partea ciudata e urmatoarea…. in ziua de azi chiar si americanii care sunt batuti in cap au inceput sa isi configureze singuri pc-urile… astea nu se mai iau in calcul…. nu cred ca voi daca vreti sa luati un pc va duceti si luati unu de la hp… sau cine site cine… il faceti singuri 🙂

 • @Ionutz51: Din nou, nu, normal ca nu. De ce ar salva Bill Gates Microsoft de la ceva in anii ’90, cand atunci Microsoft a avut cel mai mare succes din toata istoria sa? Serios acum, ati uitat de banii oferiti de Gates pentru a tine Apple in functiune la cererea lui Jobs?

 • Val

  Are dreptate @zaone!