Prima Pagina Android Nokia Normandy – primul smartphone Android al Nokia

Nokia Normandy – primul smartphone Android al Nokia

  Saptamana trecuta v-am prezentat imagini cu interfata conceputa de catre compania Nokia pentru o versiune a Android care este testata cu smartphone-uri proprii, iar astazi vedem si prototipul lor, Nokia Normandy. Imaginile din acest articol vin direct din China, tara in care finlandezii testeaza dispozitivul care ruleaza sistemul de operare al companiei Google. In baza informatiilor aparute pana acum, se pare ca Nokia va rula o versiune modificata a Android care nu va fi compatibila cu toate aplicatiile, deci vorbim despre o masina virtuala care va rula aplicatiile si de aici incolo intelegeti cum va fi functionalitatea.

  In momentul de fata se speculeaza ca Nokia Normandy urmeaza sa fie prezentat in cadrul Mobile World Congress 2014, care va avea loc la sfarsitul lunii februarie in Europa, insa dispozitivul ar putea fi disponibil pe pe piata ceva mai tarziu. Ca sa fiu sincer, cred ca un smartphone Android al companiei Nokia va schimba foarte multe in ceea ce priveste piata globala a smartphone-urilor, compania finlandeza fiind privita ca un competitor serios al Apple sau Samsung, daca ar avea un smartphone Android. In ciuda faptului ca divizia mobila a Nokia a fost achizitionata de catre Microsoft, iata ca finlandezii inca produc smartphone-uri, iar ele probabil vor trece in portofoliul americanilor.

  • Relu

    nu prea cred, doar daca incepe sa transforme seria asha in semi-smartphone-uri, ca seria lumia e si va ramane a lui microsoft. sunt sigur ca ei nu vor opta sistem dual, cu atat mai mult principal cu android pe langa wp8