Google dezvolta lentile inteligente care ajuta pacientii bolnavi de diabet

  Google a lansat Google Glass in cursul anului trecut, aceasta fiind prima pereche de ochelari cu camera integrata care pot fi utilizati simplu si usor de catre orice persoana dornica. Ducand lucrurile la un cu totul alt nivel, cei de la Google au anuntat in cursul noptii trecute faptul ca dezvolta un nou tip de lentila inteligenta special conceputa pentru persoanele bolnave de diabet. Aceste lentile au rolul de a analiza lacrimile purtatorilor pentru a masura nivelul glucozei din sange folosind un senzor in miniatura si un chip wireless care comunica, cel mai probabil, cu diverse terminale mobile.

We’re now testing a smart contact lens that’s built to measure glucose levels in tears using a tiny wireless chip and miniaturized glucose sensor that are embedded between two layers of soft contact lens material. We’re testing prototypes that can generate a reading once per second. We’re also investigating the potential for this to serve as an early warning for the wearer, so we’re exploring integrating tiny LED lights that could light up to indicate that glucose levels have crossed above or below certain thresholds.

  Cei de la Google testeaza prototipuri care pot masura in fiecare secunda nivelul de glucoza din sange si atentioneaza purtatorul in momentul in care acesta scade sub un anumit nivel, Google luand in calcul implementarea unor LED-uri de avertizare in lentilele sale. Desi intregul proiect se afla in stadiile incipiente ale dezvoltarii, cei de la Google sustin ca au facut deja cateva teste clinice si spera ca primele unitati sa poata fi distribuite cat se poate de repede pentru a ajuta numarul foarte mare de persoane bolnave de diabet.