Nintendo ia in calcul lansarea unui smartphone in viitorul apropiat

  Compania Nintendo a refuzat de-a lungul anilor sa lanseze jocuri in App Store si sa produca smartphone-uri pentru consumatorii din lumea intreaga, iar aceasta strategie nu s-a dovedit a fi chiar atat de profitabila. Dupa al treilea an consecutiv de pierderi, cei de la Nintendo si-au dat in sfarsit seama ca este nevoie de o schimbare majora a strategiei companiei, astfel ca Satoru Iwata, CEO-ul companiei, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca Nintendo ia in calcul producerea de smartphone-uri in viitor.

We are thinking about a new business structure, Given the expansion of smart devices, we are naturally studying how smart devices can be used to grow the game-player business. It’s not as simple as enabling Mario to move on a smartphone.

  Decizia a fost luata dupa ce Nintendo a fost nevoita sa reduca la o treime previziunile privind vanzarile de console Wii U, insa acesta nu a fost singurul produs care a avut probleme in a genera vanzari constante. Cu doar cateva luni in urma s-a zvonit inclusiv ca Nintendo ar lua in calcul lansarea catorva dintre cele mai celebre jocuri ale sale in App Store-ul companiei Apple, iar in baza acestor informatii putem sa ne asteptam ca Mario si alte titluri interesante sa fie disponibile in curand pe platforma iOS, smartphone-urile putand ajunge mai tarziu.