iOS 7.0.5 – urmatorul pas in blocarea evasi0n7

  iOS 7.1 beta 4 a fost lansat in cursul zilei de luni si ieri v-am spus ca noua versiune a sistemului de operare blocheaza partial evasi0n7 astfel incat sa nu mai poata fi efectuat jailbreak pentru iOS 7.1 beta. Cei de la Evad3rs nu spun daca toate exploit-urile utilizate au fost blocat si stim deja ca unul sigur ramane utilizabil, insa nu se stie exact cate dintre cele minim 5 folosite de catre ei mai sunt utile in viitor. Totusi, avand in vedere pasul facut acum de catre Apple, urmatorul va fi lansarea iOS 7.0.5 pentru a bloca posibilitatea de a face jailbreak pentru versiunile iOS 7 oferite prin iTunes.

  Apple probabil va astepta pana cel putin saptamana viitoare pentru a oferi iOS 7.0.5 publicului larg, iar de aici mai departe va evita, cel mai probabil, sa ofere update-uri pana in momentul lansarii iOS 7.1. Zvonurile publicate pana in prezent indica faptul ca iOS 7.1 va fi lansat in martie, deci peste minim o luna si aproape jumatate, timp in care Apple nu isi prea permite sa lase activa o solutie de jailbreak care ii compromite posibilitatea de a convinge mari companii ca iOS-ul sau este securizat.

  Acestea fiind spuse, aveti grija sa nu faceti update accidental la iOS 7.0.5 prin iTunes, OTA Update-ul fiind imposibil daca aveti jailbreak.