Un judecator american a decis ca Samsung a folosit fara drept o tehnologie implementata in iOS

  Lungul sir de infrangeri ale companiei Samsung in bataliile cu Apple continua astazi, un judecator american hotarand ca un brevet de inventie detinut de catre Apple pentru o tehnologie implementata in iOS a fost incalcat de catre Samsung. Mai exact, cei de la Samsung au utilizat fara drept functionalitati ale sistemului de autocorectare a cuvintelor disponibil in iOS, judecatorul luand inclusiv decizia de a invalida un brevet de inventie Samsung ce descrie o tehnologie pentru sincronizarea de continut multimedia.

The patent the judge determined was infringed so clearly that there was no need to have the jury evaluate Samsung’s denial of infringement is U.S. Patent No. 8,074,172 on a “method, system, and graphical user interface for providing word recommendations” (i.e., autocomplete, a feature that is rather important on devices that don’t have physical keyboards). Apple was at this stage asserting only claim 18, which the court found infringed. 

  Hotararea de astazi va avea efect intr-un proces care urmeaza sa inceapa pe data de 31 martie, el avand drept scop discutarea posibilelor incalcari ale unor tehnologii descrise in multiple brevete de inventie detinute de catre cele doua companii. Decizia de astazi nu este totusi problematica doar pentru Samsung, deoarece alti producatori de terminale Android ar folosi aceeasi tehnologie si daca in final procesul va condamna Samsung inclusiv pentru aceasta incalcare, atunci Apple s-ar putea indrepta si impotriva altor producatori de terminale Android.

9 COMENTARII

  1. Normal ,ce judecator din America este corect cand vine vorba de apple ,totusi a fost un proces castigat de samsung pe teritoriul american si presedintele american si-a folosit dreptul de veto pentru a ajuta pe apple si cand a venit vorba de samsung nu:)) ,de atunci stim ca orice proces in care este implicata apple pe teritoriul american are castig de cauza….

  2. @Vlad: Asta spui pentru ca te-ai uitat la materialul probator, ai fost la sedinte si stii ce probe s-au prezentat acolo, nu? Sau pur si simplu comentezi aici ca sa mai bagi o bifa?

  3. Tocmai am dat sa postez ceva si totusi nu a aparut ,diferenta dintre un blog samsung si unu ca acesta este ca pe acel blog nu vezi nimic scris in defavoarea apple ,aici gasesc si noutati despre samsung:)) ,si dati o cautare daca vreti sa vedeti ca numai in america a castigat apple procese ,in schimb samsung a avut de castigat pe partea Europei dar si apple ,gandeste logic ,cum de apple castiga toate procesele din america ,printre ele fiind unele in care samsung a fost castigat acele procese in restul lumii ,daca dai un simplu search vei vedea ca justitia americana + presedinte favorizeaza pe apple contra celorlalte

    The decision could be seen as siding with an American company over a Korean one, which could have trade implications, said Edward Black, president of the Computer & Communications Industry Association, a Washington trade group whose members include Samsung and Google Inc., whose Android operating system runs Samsung phones.

    The veto of the Apple import ban “was based on political pressure and favoritism,” Black said. “It was not in keeping with the way the decisions are made.”

    Aceasta este putin din ce gasesti acolo ,practic presedintele se foloseste de dreptul sau de veto cand NU ar trebui sa se bage..

  4. Sunt curios daca Samsung sau Google o sa dea Apple in judecata pentru copierea Control Centerului. Probabil ca nu pentru ca in USA oricum nu au sanse de castig. Acolo castiga … “interesul national”.

  5. Da mai… iar au furat si asta este. Cine conduce compania Samsung? Un HOT, care a fost gratiat de multe ori de catre presedintele Coreei! Oricum nu poti vb argumentat cu fanii samsung cum nici cu cei apple la fel. O sa va explic cum vad eu lucrurile:
    1) Google super companie care pe termen lung nu are moarte, si real se implica in multe domenii pe care reuseste sa le inoveze absolut incantator!
    2) Produsul Android este inca prea stufos si prea necontrolat pentru gustul meu dar totodata foarte (prea) costomizabil.
    3) Samsung o companie ce merita blamata si doar pentru faptul ca nu are aspiratii de locul 1 (soft propriu, inventii UTILIZABILE, ex. negativ mizeria cu eyescroll) ci doar de a consolida locul 2 care aduce multi bani, putina presiune (nici macar copierea Apple nu le mai aduce presiune) si produse slabe dar mai bune decat subclasatele.
    4) Apple o companie care vrea doar multi bani cash si iti da la preturi foarte mari exact lucrurile pe care nu reusesc ceilalti la un loc sa ti le ofere, dar nu are inca concurenta reala si de aici si succesul, in schimb sa nu-mi spuna cineva ca un iphone 5s de 32gb isi merita fiecare banut ca nu-i asa deloc, putea foarte simplu sa coste si doar 450-500 de euro la liber, dar marketingul lor e… prea bun.