Iata cum poti proteja un iPhone, iPad sau iPod Touch folosind un cod de siguranta complex

  Daca ati folosit un iPhone de ceva vreme, atunci stiti ca iOS-ul va permite sa setati un cod de siguranta format din 4 cifre care permite securizarea terminalului in ideea de a impiedica accesarea datelor de catre persoane pe care nu le cunoasteti. Desi codurile de siguranta din 4 cifre sunt sigure, exista persoane care doresc mai mult, iar pentru ele compania Apple a conceput un sistem care permite alegerea unei combinatii complexe de litere, cifre si caractere pentru a securiza terminalele.

  Daca nu ati stiut pana acum cum sa setati un asemenea passcode/cod de siguranta pentru iDevice-ul vostru, ei bine astazi veti invata. Navigand in iOS catre Settings>General Passcode sau Touch ID & Passcode, puteti alege optiunea Turn Passcode On pentru a seta un cod de siguranta. iOS-ul va va cere sa alegeti un cod din 4 cifre pentru terminal, iar voi va trebui sa il setati pentru a trece la urmatorul pas. Dupa setarea codului veti avea afisata in acelasi meniu optiunea Simple Passcode pe care va trebui sa o dezactivati prin simpla apasare a butonului din dreptul sau.

  In momentul apasarii veti fi nevoiti sa introduceti codul de siguranta din 4 cifre setat anterior, apoi apasand butonul Next veti avea posibilitatea de a seta unul complex format din litere/cifre/caractere, sau doar una dintre aceste 3 categorii. Setarea unui cod de siguranta complex impune tinerea minte a tuturor caracterelor utilizate si impiedica orice persoana sa va acceseze dispozitivul daca nu il stie, hackerii avand o misiune extrem proape imposibila intr-o incercare de a il “sparge”.

  Daca uitati totusi codul de siguranta, terminalul se poate bloca la cateva introduceri gresite si veti fi nevoiti sa ii faceti un restore, pierzand datele care nu sunt salvate prin iCloud sau un backup al iTunes.