Apple se gandeste sa transforme Apple TV-ul intr-o consola in luna martie

  Dupa aproximativ un an de zile de la minora actualizare a Apple TV, compania Apple pregateste acum lansarea unui model complet nou care cu siguranta va atrage interesul unui numar mare de utilizatori. Cei de la Apple pregatesc un update major pentru Apple TV-ul comercializat in propriile magazine, noua dispozitiv urmand a include o versiune refacuta si imbunatatita a iOS-ului rulat in momentul de fata, produsul aflandu-se intr-un stadiu avansat de testare si urmand a ajunge pe piata in prima parte a anului 2014.

  Pentru aceasta noua versiune a Apple TV, compania Apple testeaza noi sisteme de control bazate pe gesturi, similare Kinect-ului, insa nu se stie daca vreunul dintre ele vor ajunge in produsul final. Separat de acest sistem de control, cei din Cupertino intentioneaza sa ofere in sfarsit acces utilizatorilor la App Store pentru a permite instalarea de noi tipuri de continut, inclusiv jocuri, Apple luand in calcul inclusiv dezvoltarea unui magazin special de jocuri cu titluri gandite pentru Apple TV.

  Desi cei din conducerea Apple nu au dorit sa ofere acces la App Store si la jocuri pana in prezent, se pare ca intentiile lor ar fi diferite in ceea ce priveste noul produs, mai ales ca nou gamepad-uri permit controlarea jocurilor fara a utiliza un iDevice. Nu ar fi absolut deloc greu de crezut ca Apple incearca sa-si transforme Apple TV-ul intr-o adevarata consola, extrem de multi utilizatori fiind interesati sa foloseasca un gamepad pentru a controla jocurile disponibile in App Store in timp ce le ruleaza pe un televizor, insa ramane de vazut ce vom primi in final.

11 COMENTARII

  1. Idea e interesanta , in felul asta o sa fie mult mai util un apple tv , in schimb ma gandesc cu ce pret vor venii pe piata pentru ca apple sunt experti in a pune preturi bomba :)))
    Daca vor lua in seama noile console xbox one si ps4 care se invart in jurul a
    500€ , cred ca o sa coste cam 600/700€ :)))) si nu prea vad bine chestia asta pentru apple.

  2. Daca Apple tot face asta eu zic ca ar fi destepti sa faca un parteneriat cu Sony pentru Playstation Now. Apple TV o sa fie pe placul multor gameri casual care oricum se joaca predominant pe tableta sau telefon, nu o sa modifice in nici un fel piata controlata de Sony, Microsoft si Nintendo. A7 ajuta putin dar in cazul consolelor HW-ul este secundar, continutul face totul, iar pentru un joc de IOS nu poti cere 60$ si asta nu e pe placul publisheri-lor mari care detin studiouri ca Noughty Dog, Bungie, Rockstar. Inca nu vad un joc ca The Last of Us, GTA5, Forza sau Destiny sa vine pe IOS. In schimb daca fac un parteneriat cu Sony pentru Playstation Now se schimba treaba, automat vor fi disponibile toate jocurile bune din catalogul Sony pentru PS1, PS2 si PS3 si toata lumea ar avea de castigat, Apple si-ar vinde mediabox-ul unor utilizatori care ar cumpara o consola si Sony ar face bani din abonamente si achizitii fara sa fie nevoie sa mai impinga o consola hardware.

  3. @Rares a vrut sa spuna ca Apple nu are sanse cu chip-ul A7 pentru ca este sub nivelul consolelor de acum 10 ani (ps3/xbox 360)… sa nu vorbim despre consolele actuale.

  4. Oamenii nu vor sa se joace pe o consola jocuri primitive… Oamenii vor jocurile din appstore pe ipad/iphone si cred ca Apple stie asta.